Naar Badlands NP

Door Jan en Kitty - A long time ago

Vandaag rijden we vanuit Rapid City over de snelwg 90 naar Badlands NP.

Het is zonnig, maar er staat heel veel wind. Na 1 1/2 uur bereiken we het park, het ziet er prairie-achtig uit en we zien meteen prachtige rotsformaties, grillig van vorm omhoog steken, het is een mooi gezicht, zeker met de zon erop. We lopen er een stukje doorheen om wat mooie foto's te maken. 

Daarna gaan we naar het visitorcenter, informeren naar een mooie wandeling. We kijken er ook een film over het landschap; we snappen waarom het Badlands heet; met dit landschap kan je niks! In de zoner is het bloedheet, in de winter ijskoud en er staat vaak een stevige wind. Toch is het door die rotsstukken mooi.

Na een bakkie koffie gaan we aan de wandel, eerst een stuk door rotsen flink omhoog, een smal erg steil pad, het is 700m flink werken (je moet hier geen hoogtevrees hebben). Dan komen we op een hoogvlakte om daar verder te wandelen, eerst een stuk medicinroute en daarna weer terug via de castleroute. We lopen door de prairie met allemaal rotsformaties, sons steken ze naar boven uit, maar ook liggen ze als kloof verborgen, heel apart. De wind blijft behoorlijk aanwezig maar de zon heeft zoveel kracht dat het jasje uitkan. Terug moeten we de zelfde hoogte weer afdalen, het is weer flink werken, maar absoluut de moeite waard. We gaan eten en rijden dan via een roadloop verder. Al snel zien we wat bighoorn-sheeps op de rotsen staan en verderop lopen ze op de weg. Bij verschillende uitzichtpunten stoppen we om te kijken naar het bijzondere landschap; sommige rotsen zijn heel mooi geel/rood gekleurd: prachtig!

Ineens zien we overal prairie-dogs, hele grappige dieren die soms ala stokstaartjes overeind staan en dan ineens in hun hol zakken, het zijn er heel veel, maar je moet goed kijken want ze hebben dezelfde kleur als hun omgeving. Het lukt om ze op de fotote krijgen. Rond 17.00 rijden we het mooie park weer uit en gaan nasr de camping waar we een wijntje drinken en een was doen.

We eten lekker spaghetti en gaan nog lezen voordat we gaan slapen. Het was weer een fantastische dag.

 

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 28 augustus in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!