Sequoia National Park

Door Sylvana - A long time ago

We gaan naar de grootste bomen ter wereld, de sequoia's. Het is een trip van ongeveer 4uur met vooral bergweggetjes. Die laat ik lekker aan Jeroen en Peter over, die hebben er lol in. Ik zit aan de eettafel (met gordel om) en wordt soms flink heen en weer geschud. Dan zijn we bij een parkeerplaats waar vandaan we naar de sequoia's kunnen lopen. Het is een aardige afdaling en dan staan we daar. Tussen de gigantische bomen die er al waarschijnlijk ook waren tijdens de mammoeten. Wat bizar. De grootste boom heet de General Sherman Tree en zou 2200 jaar oud zijn en is 84 m hoog!

We besluiten om niet in dit park te overnachten, maar vast wat kilometers ofwel miles te maken. Dan hoeven we de volgende dag niet meer zo heel ver naar Las Vegas. We moeten weer eideloze bergweggetjes die soms toch wel erg smal zijn. Het wordt dan al donker en we zijn de bergen voorlopig nog niet uit. Peter en Jeroen zijn een super team, waarbij de een als co-piloot voor de ander aangeeft wat voor bochten er aankomen. Er is geen verlichting en we komen ook nauwelijks mensen tegen. De honger slaat toe, dus we stoppen waar we kunnen, en dat is bij een extra uitsparing langs de bergweg. We besluiten snel ei met bacon te bakken. De bacon lucht vult de camper en dan hopen we maar dat er geen beren op af komen. Zo snel mogelijk gaan we weer verder. 

Uiteindelijk komen we bij en RV camping waar we stoppen om te overnachten. We zijn echt ergens in de getto, vlak naast de snelweg en het spoor. We horen het verkeer razen en de trein toeteren, het is gelukkig maar voor een korte nacht. 

Reacties

Astrid A long time ago

Wat een leuke avonturen.
Heerlijk om mee te lezen.

Xx

Irene A long time ago

Klinkt spannend

Wijnand A long time ago

Ha grappig! Leuk zeg zo'n avontuur. ✌️️
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!