Icefield Parkway

Door Henk, Els, Ed en Jo - 24-05-2017 17:54

23-05

Zonnig - 24c

Vannacht iets beter geslapen. Zou ik nu eindelijk een beetje wennen aan het tijdsverschil? De dag begint vroeg voor ons. Om 07.30 uur rijden even snel naar Canmore toe. Helaas was de winkel die de propane verkocht (de enige in deze omgeving) niet open en aangezien we dit nodig hebben is er geen andere optie. Ach, je kans dat je wildlife ziet is dan ook weer groter. Helaas niets gespot.

Na thuiskomst nog even met z'n allen koffie gedronken en daarna op weg naar de volgende campground in Jasper. Deze route gaat nooit vervelen. Elke keer is het weer anders. Dit jaar ligt er nog heel veel sneeuw en niet alleen op de toppen. Ook langs de weg ligt er nog genoeg. De meren zijn bijna nog allemaal bevroren. Dit hebben wij nog nooit meegemaakt. Schitterend. Dit levert weer mooie foto's op. Bij Bow Lake heerlijk in het zonnetje koffie gedronken en genoten van het uitzicht op Crowfoot Glacier. Prachtig! Even voorbij Saskatschwan Crossing zien wij een opstopping. Yes, dat betekent wildlife op de weg. En ja hoor, we spotten onze eerste zwarte beer! Deze hebben we in de pocket. Els ging uit d'r dak! Veilig in de camper heeft ze er op los geschoten, foto's dan wink. Even een kleine note, als we rijden blijven wij met elkaar in contact via de walkie talkie. Breaky breaky, over. Na deze leuke ontmoeting door naar de Icefields. Hier weer lekker  buiten in het zonnetje de lunch genuttigd. Omdat wij hier zo hoog zitten is het er ook wat kouder. Bovendien stond er erg veel wind. Maar de Hollandse bikkels blijven gewoon buiten zitten. Ook hier genieten wij weer van de omgeving tussen de sneeuw.

Nadat wij weer zijn gaan rijden hadden wij vrij snel weer een "wild" jam. Dit keer bighorn sheeps midden op de weg die daar heerlijk het zout staan te likken en zeker geen haast hebben om plaats te maken. Check, weer een dier van de lijst af. Na deze ontmoeting zijn wij er meerdere tegengekomen. Even voorbij de Glacier Skywalk (als je van Banff komt) rij je langs hoge rotsen. Boven op deze rotsen liggen vaak de rest van de familieleden en met name de mannetjes!

Vlak daarna vindt je de Tangle Creek Waterfall. Helaas hebben wij geen stop kunnen maken. Er was geen ruimte voor ons om te parkeren. Dat is dan weer een klein nadeel met onze camper. Maar goed, ik heb m toch nog goed op de foto gekregen. Gewoon langzaam er langs rijden en blijven schieten.

Rond 15.45 uur op de campground aangekomen. Wij hebben weer een mooie plek waar wij een paar dagen blijven staan. Bij het inchecken krijg je alle informatie wat je wel en niet mag doen en instructies ivm de beren. Nog even gevraagd of er beren in het park zijn gesignaleerd. We hebben gelukt. Een week geleden is er een grizzly op visite geweest maar deze hebben hebben ze al een paar dagen niet meer gezien. Erg geruststellendfrown . Maar wij zijn op onze hoede. Na alles geïnstalleerd te hebben naar Jasper gereden en boodschappen gedaan. Vanavond stond er spaghetti op het menu. We boffen maar met het weer. Ook nu weer buiten kunnen eten. De temperatuur bleef lang lekker waardoor wij lekker lang hebben nagetafeld. Nadat is zon is ondergegaan komen de dieren te voorschijn, zo gaat dat in een natuurpark. Zo ook bij ons. Op een gegeven moment hoorden wij de kraaien krijsen. Het werden er steeds meer. Ze alarmeerden elkaar. Nieuwsgierig als wij vrouwen zijn moesten wij toch op onderzoek uit. Het leek wel een scene van de film "Birds" van Hitchcock! Wat bleek, een mede campeerder zag dat een vos een van de kleintjes uit het nest had gepikt. Ze probeerden natuurlijk van alles om het tegen te gaan. Tja, life is tough! Els is onze bange poeperd in de groep, maar gek genoeg liep ze wel vooraan als een Sherlock Holmes om uit te zoeken wat er gebeurde. Zo zie je maar ... als je nieuwsgierig genoeg bent doe je rare dingencool!

Tot de volgende blog.

 

Vandaag gespot: beer, bighorn sheeps, elks, eekhoorns en een Canadese gans (waardoor een traffic jam was ontstaan :-)

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan