Maligne Road en de Athabasca Falls

Door Henk, Els, Ed en Jo - 26-05-2017 14:37

Regen, bewolkt en zonnig - 13c

Wat een mooie dag zou worden viel letterlijk (een deel van de dag) in het water. Vandaag hebben wij een rondje in de omgeving van Jasper gemaakt.

Vroeg vertrokken, picknickmanden mee en met goede moed op zoek naar de beren. Maar wij waren Jasper nog niet uit of het weer begon te betrekken. Het begin van de Maligne Road viel nog wel mee maar na een paar kilometers zagen wij meer sneeuw liggen en na nog geen 10 minuten begon het te regenen. De hoop om beren te zien gaven wij op. Ook Medicine Lake was nog bevroren. Gelukkig was het bald eagle koppel wel op hun nest maar door de regen ook moeilijk te zien. Langs de kant van de weg konden wij in de sneeuw wel de sporen van de dieren zien maar daar was dan ook alles mee gezegd. Hoe hoger we kwamen knapte het weer wel iets op. Aankomend bij Maligne Lake begon het zonnetje weer te schijnen maar was het bar koud. De temperatuur kwam niet hoger dan 1c. Bovendien lag er nog een dik pak sneeuw wat begon te smelten. Dus soppen in de sneeuwpap. Een lekkere wandeling zat er dus niet in. Els en Barbara hadden hier niet op gerekend en glibberden met hun gympen van de ene naar de andere kant om bij het restaurant te komen. Ik had nog zo gezegd dat ze wandelschoenen aan moesten doen!  Maar ja ...... stadsmeisjes he, hoe zo eigenwijs smiley. Ook een boottocht over het meer was ook niet mogelijk. Het meer was nog bevroren. Wat een verschil met verleden jaar. Toen liepen wij hier te puffen in de zon. Wel leuk om de omgeving in de sneeuw te zien liggen. Ook heel mooi!

Op de terugweg hadden wij meer geluk. Wij zagen al op afstand dat er auto op de weg stonden en ja hoor.... beer nummer 3! Dit keer ook nog eens vlakbij. Schitterend. Een beetje jammer dat er een bus vol Japanners voor ons reed die heel lang naast de beer bleven rijden waardoor wij de beer niet goed op de foto konden nemen en later achter de greppel verdween. Om hem toch nog te traceren hing ik half uit de auto (altijd makkelijk z'n open dakje) en zag dat hij weer naar boven komen om de weg over te steken. Els heeft direct de deur afgesloten surprise Hij liep echt naast onze auto en hebben mooie foto's van hem kunnen maken. Wat een leuke ervaring. Daarna nog een hert tegengekomen maar dat was het. De lunch hebben we gelukkig in het zonnetje kunnen eten bij Maligne Canyon. Daarna nog even een kleine wandeling gemaakt langs de canyon. Een schitterend stuk natuur met watervallen. 

Na Maligne Road doorgereden via de 93A naar Mount Edith Cavell.  Wat ik al verwacht had was ook deze weg nog afgesloten. De lente is dit jaar laat begonnen. Door naar de Athabasca Falls. Een schitterende lage waterval die wanneer je de trail loopt ziet uitkomen op een mooie wilde rivier. Wij hadden net het geluk dat er een groep ging raften. Diverse boten gingen de rivier op. Altijd leuk om te zien hoe ze vertrekken. Uiteindelijk is het in de middag toch nog goed gekomen met het weer. De zon is weer vol op gaan schijnen en was het heerlijk. Nog even bij de gondola in de zon gezeten. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht op Jasper. Hiervoor hoef je niet met de (dure) gondola naar boven. 

's Avonds voor de laatste keer met Doug en Barbara gegeten. Doug had weer lekker gekookt op de bbq. Een heerlijke steak met gebakken aardappelen en groenten. Het nagerecht; een overheerlijk warme apple pie en koffie. Vanaf morgen trekken wij verder naar British Columbia en gaan zij weer terug naar Saskatoon. We will miss you little buddies! We had so much fun together with many good laughs! Thank you for everything! See you again in September! Lots of love from us all, especially from you lesbian wife who will miss you lots (de serveerster dacht gisteren nl dat Barbara en Els een setje waren)laugh. Tot de volgende blog!

Reacties

Coby 26-05-2017 18:09 {{button-44714}}

Wat een verrassing! Maar wat nu met mijn dochter. Zorgen jullie een beetje voor haar. Ze heeft het al zo zwaar met aldie beren. Maar zonder gekheid. Wat een mooi gebied. Hier prachtig weer. Zon, zon en zon. Genieten jullie maar liefs moeder els.😘
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan