Kelowna en Revelstoke

Door Henk, Els, Ed en Jo - 04-06-2017 16:09

02-05

Zonnig met wat wolken - 24c

Kiekeboe! Dat is wat Els en Ed vandaag hebben gespeeld. Het begon vanmorgen al. Misschien is enige uitleg nodig voordat iedereen er iets van gaat denkensurprise.  Ed, niet echt een zonliefhebber, zoekt steeds de schaduw op. Els een fervent liefhebster van de zon zoekt elke straal op die ze maar kan vinden. Gevolg: de een zit achter de slide van de rv, de ander voor de slide. Wanneer ze elkaar weer zien hoor je steeds "Kiekeboe".  Inmiddels kijken andere buren ons niet meer gek maar volgens mij hebben zij zich wel eens afgevraagd wat ze aan het doen zijnsmiley.

Jullie begrijpen inmiddels wel dat het weer een mooie dag was. Vol op zon met wat wolken. Een perfecte dag om er op uit te  trekken. Wij zijn begonnen op Knox Mountain.  Een schitterende rit naar boven met mooie uitkijken over Kelowna. Terwijl wij net aan een wandeling zijn begonnen schrikt Els van een geluid, er zijn nl beren actief in het gebied. Gelukkig geen beer maar op nog geen 2 mtr afstand loopt er een hert achter haar. Gelukkig heb ik dit als bewijs op de foto. Ze heeft zich als een heldin gedragen! Niet eens gillend naar de truck gerend. Verderop passeert er, op paar meter afstand, een ander hert Henk. Te grappig! 

Op een van deze schitterende outlooks hebben wij genoten van het uitzicht tijdens de lunch. Na de lunch zijn wij langs de kustlijn van Kelowna gereden. Wat een prachtige weg. Aan deze zijde van Kelowna hebben ze heel veel last van "flooding". Vele stukken in dit gebied zijn ondergelopen met water. Hierna nog even klein stukje een bergweg op gereden. Geweldige gravelweg met diepe afgronden en schitterende uitzichten op het Okanagan Lake.  Na dit avontuur zijn wij terug gereden naar de campground en hebben wij nog een uurtje kunnen genieten van de zon. 's Avonds in de stad gegeten in een Ierse Pub Kelly O'Bryan's. Heerlijk gegeten en leuke bediening (de dames in korte kilts, dus heren....!). Na een korte wandeling (vooral geen meter teveel, je zal je eten toch maar te snel verbrandenlaugh) weer terug naar de campground en buiten nog lang kunnen genieten van het heerlijke weer en de omgeving. Morgen trekken wij verder richting Revelstoke. Ik zeg ... tot morgen!

 

03-05

Bewolking met wat zon - 22c

De voorspellingen gaven ons een zonnige dag maar de ochtend begon bewolkt. Om 09.30 uur vertrokken wij vanuit Kelowna. Deze keer rijden wij aan de andere zijde van het Okanagan Lake. Het gaat bijna vervelen maar wij hebben wederom prachtige uitzichten op het meer. Het zonnetje breekt af en toe door en wij kunnen dan ook heerlijk buiten onze koffie drinken. Daarna door naar Revelstoke. Wij rijden een lange tijd op de 97A, langs Mara Lake. Alle meren die wij tot nog toe passeren hebben hun mooie kleur verloren door het hoge water. Zwaar vervuild met boomstammen en andere rommel wat vanuit de bergen het meer wordt ingesleept. Het is in ieder geval wel iets bijzonders om dit zo mee te maken. Ook hier zijn weer hele stukken ondergelopen. Rond 13.00 uur op de campground aangekomen. 

Na de lunch zijn wij hier de omgeving gaan verkennen. Eerst naar ghosttown "3 Valley Gap" (geen geest tegengekomen), daarna naar de cable cars (ski area niet meer open, jammer!) en naar het dorp. Wij zien hier dat Ed wel erg aanwezig is. Big Eddy Fire Dept., Big Eddy Market, Big Eddy Road .... toe maar. Zouden wij hier aandelen hebben? In ieder geval niet dat ik weet. Ook nog even Mount Revelstoke op gereden. Ook dit jaar kunnen wij de top niet bereiken, deze is nog niet opengesteld. Wij komen maar tot 12 km. Helaas ook geen enkele beer tegengekomen. Het aantal staat nog steeds op 7. Overal zien wij de waarschuwingen dat ze er actief zijn maar volgens mij staan ze ons achter een boom uit te lachen en uit te zwaaien.

Vlak voor het eten werd de hemel gitzwart en zagen wij de bliksem meerdere malen langs komen. Toch maar eerst terug naar de campground om de zonneschermen binnen te halen. Het zag er naar uit dat het behoorlijk zou gaan spoken. Het tegendeel bleek waar. Zodra wij aan tafel zaten in een goed restaurant "Zalas" in Revelstoke brak de lucht weer open en begon de zon weer te schijnen. Na het eten nog even een koffie gehaald bij onze vriend Tim H. en nog lekker een tijd buiten gezeten. De muggen dansen om ons heen maar Els heeft de grote eer de "lekkerste" te zijn in ons gezelschap. Daar hebben wij geen problemen hoor :-). 

Wij hebben ons vanavond overigens gerealiseerd dat wij nog maar 3 dagen op pad zijn. De tijd vliegt als het gezellig is! Good night.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties

MoniqueMINImo 04-06-2017 18:19 {{button-45110}}

Wauw geweldig met die herten zeg.
Prachtig.
En tja dat Eduardo aandelen heeft en daardoor overal genoemd en vernoemd is begrijpen wij volledig.😍

Tja aan alle vreugde en gezelligheid komt een einde lieverds
M A A R
Voorlopig kunnen jullie nog enkele dagen heerlijk genieten samen
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan