De laatste dagen

Door Henk, Els, Ed en Jo - 08-06-2017 22:11

05-06

BANFF

Zonnig met wat wolken - 17 c

Het gaat er nu om spannen, gaan wij de laatste dagen nog wat beren zien? Gisteren nog even bij het Visitor Center naar binnen gelopen met de vraag waar wij het beste dieren kunnen spotten. Helaas geen Moose. Deze laten zich zelfden zien. Er zijn er nog maar twee in de omgeving. De rest zijn de laatste jaren allemaal dood gereden. Vreselijk! Je ziet daarom ook steeds meer gebieden waar er hekken zijn geplaatst. Dit is voor het behoudt voor dier en mens. Wel geven ze aan dat het zeer waarschijnlijk is dat er grizzly's langs de kant van de weg zullen zien. Nou..... niet bij ons hoor! Hoe is het toch mogelijk. Zeer waarschijnlijk dus niet! Het zal niet. Wij hebben het met al onze reizen nog niet meegemaakt dat wij een grizzly onderweg tegenkomen. Vierkante ogen heb ik er van gekregen. Wel zag ik ineens wat zwart verschijnen. Ed ook, die ging ineens in de remmen met die grote bak. Hij zag nl dat er een zwarte beer in de berm liep met twee kleine cubs er achter. Omdat wij met die grote bak achter ons een lange remweg nodig heeft reden wij ze net iets voorbij. Ik uit de auto gesprongen maar kon alleen moeder zien, en aangezien mams mij bijzonder goed in de gaten hield haalde ik het niet in mijn hoofd om achter de auto vandaan te komen dus terug in de auto. Ik ben zowat uit ons dak geklommen om wat foto's te kunnen nemen maar kon die kleintjes niet meer zien. Verdwenen achter de struiken. Gelukkig hebben Henk en Els, die achter ons reden, het schouwspel wel gezien en foto's genomen. Te schattig! Daarna liepen ze wel onze kant op maar steeds achter de struiken. Toch niet alles over voor een goede fotowink. Toch wel weer een primeur. Een zwarte beer met kleintjes hadden wij ook nog nooit gezien. Het aantal staat nu op 10! Wij hebben ons target gehaald, op naar de 15 yes

Door naar de Marble Canyon, onze volgende stop. Wat een mooie canyon is dit. Wij (stoere) meiden hebben natuurlijk de gehele trail gelopen. De jongens hadden weer een goede uitvlucht cheeky.

Na deze trail een korte rit naar Banff. Je merkt wel al snel weer dat je hier hoger zit. Het is een stuk frisser dan in Radium Hot Springs. Even een momentje van rust en dan weer door naar het dorp. De mannen hebben ons afgezet zodat wij nog even konden shoppen en zij zaten bij ons favoriete koffietentje S. heerlijk op internet. What else😜.

Nadat wij de laatste inkopen hadden binnen gehaald hebben wij de dagelijkse boodschappen gehaald en heerlijk buiten bij de RV wat gegeten. Na het eten hebben wij de omgeving van Banff onveilig gemaakt. Het begon bij Vermillion Lake. De avond was rustig, zon en weinig wind. Een perfecte avond om mooie reflecterende foto's te kunnen maken. Bij de eerste de beste gelegenheid spring ik uit de auto en begin ik, nietsvermoeden, foto's te schieten voor een auto. Niets aan het handje. Hoor ik Els steeds wat roepen. Wat nu? ... ehhhh Jooo, er zitten mensen in de auto! Nouuuu en roep ik nog. Ik draai me om, om mijn excuses aan te bieden. Er zat een jonge dame en heer in de auto! Ohhh sorry, excuse me! But ..... you picked the right spot for a romantic evening, whahahahaha. Wat een bak! Die kwamen zeker niet voor het uitzicht! Maar verder geen dieren gespot.

Enfin, verder op pad. Mnt Norquay op. Een favoriete weg voor ons Elske. Ze zat weer te genieten. Allemaal leuke bochten in de weg. Wel jammer dat wij deze weg wederom niet konden uitrijden naar boven. Nog niet alles opengesteld. Gelukkig was de outlook met de rode stoelen wel open (op alle mooie uitzichten staan er in heel Canada rode stoelen om te kunnen genieten van het uitzicht). Hier heb je een schitterend uitzicht op het dorp Banff en zijn omgeving. Ware het niet dat.... de grond iet wat afliep (het leek alsof je bij een afgrond stond (dit was gezichtsbedrog, het gras liep gewoon door naar beneden, niets aan de hand). Dit was een mooie plek en natuurlijk wilde ik een leuke foto van Ed en mijzelf, dus Els wilde wel een foto maken. Helaas kan ik de video niet kwijt op de site, het was hilarisch. Hikkend van het lachen sta ik op de foto maar alles is opgenomen. Tranen met tuiten gelachen om de reactie van ons Els. Nogmaals, ze heeft nooit! gevaarlijke capriolen uit hoeven halen. Wat hebben goed op haar gepast. Nog wel een paar bighorns kunnen spotten. Wat een avond! Ik zeg .... tot morgen!

 

06-05

LAKE LOUISE EN MORAINE LAKE

Zonnige dag - 23c

Vandaag een dagje sightseeing naar Lake Louise en Moraine Lake. We beginnen met een mooie rit over de Hwy 1A waar je veel wildlife kan! spotten. Wat denken jullie zelf?? Wat gaat het worden.

Na ruim drie kwartier in de auto hebben wij het opgegeven. Geen beren, geen wolven, geen moose zelfs geen elks, die je bijna op elke hoek tegenkomt. Zegt Henk ineens, nadat Els dr verhaal heeft gedaan, "by the way, ik zag net een zwarte beer". Wattttt!!!!! Gewoon voorbij gereden omdat Els niet klaar was met haar verhaal!!! Hoe beleefd is ons Henk toch he! Wel een heeel klein beetje jammerwink Dus beer 11 hebben wij niet gezien.

Gelukkig zag ik wel ineens een zwarte beer in de struiken. Direct weer in de remmen en ja hoor, we hadden geluk! maar lieft twee zwarte beren. Geweldig! Zo langs de kant van de weg! Inmiddels hing ik weer uit het dak! Ik ben echt blij met ons dakje in de autolaugh. Yes, Yogi 11 en 12 voor ons. Voor Henk nr 13.

Na deze ontmoeting doorgereden naar Moraine Lake. Gelukkig waren wij niet de enige die het meer kwamen bezoeken. Je zal hier toch maar moeder ziel alleen moeten rond wandelen. Hele busladingen vol Japanesers en dit keer ook Spanjenesers (familiair grapje) die hier worden los gelaten. Gelukkig ken ik de weg een beetje hier en loop de route net anders om zodat ik ze niet in de weg loopangel. Het meer is hier nog behoorlijk bevroren. Ook dit is weer een primeur voor ons. Zo zie je maar, je kunt hier een paar keer komen en nooit is het hetzelfde. Het blijft een van de mooiste meren als ik het zeggen mag. 

Weg van de drukte en van de lunch genoten ergens bij Lake Louise. Een mooie plek met picknick tafels in de zon. Genieten dus weer.

Na de lunch naar Lake Louise gereden. Ook hier was het vreselijk druk. Het seizoen is weer begonnen. Wij konden nog net een plekje voor de auto vinden. Arme mensen met een camper. Die hebben het nu moeilijk.  Lake Louise is inmiddels wel ontdooid. Nog nooit zoveel kano's op het water gezien a $ 105,00 per half uur! Kassa!!!! Deze keer geen trail gelopen. Te druk en geen tijd over. Het weer is zo mooi dat wij naar boven gaan met de gondola. Misschien dat wij hier nog wat grizzly's konden zien. Dus op naar boven. Een van mijn favoriete bezigheden (de foto spreekt boekdelen, maar ik heb het gedaan). Een prachtige rit met heerlijke temperaturen. We hebben ervan genoten maar helaas wederom geen grizzly's te zien terwijl ze vandaag wel gespot zijn. Jammer, weer gemist. Na deze enerverende rit nog even een, welverdiende, kop koffie gedronken. Gelukkig maar, want net bij mijn laatste bezoek aan de toilet, riep een zeer vriendelijke jongeman van de souvenir shop mij dat ik snel moest komen. Ik kreeg een verrekijker in mn handen geduwd en wees mij de plek aan waar een grizzly liep met twee cubs!!! Vlak onder de gondola waar wij nog geen half uur eerder in zaten! Dat is nu wat je noemt "klantvriendelijk"! Ze worden daar nog steeds enthousiast als ze de grizzly's zien. De grizzly verdween in de bossen maar kwam al snel weer terug. Ik ben naar boven gerend en iedereen gewaarschuwd zodat wij het allemaal konden aanschouwen. Hoe cool ook al was het in de verte! Je kon ze nog redelijk goed zien. Gelukkig heb ik ze met mijn telelens nog op de foto kunnen krijgen en had Ed deze keer zijn verrekijker mee. Ze staan niet geheel scherp op de foto bij het uitvergroten, maar who cares. Wat een mooie afsluiting van de vakantie. Wij hebben het aantal van 15 (16) behaald, yeahhh. Toch nog meer als verleden jaar! Wanneer wij op de terugweg nogmaals Hwy 1A rijden, krijgen wij als toetje zien wij nog een mannelijke elk met een groot gewei langs de kant van de weg staan. Wij hebben niet alle dieren op deze vakantie kunnen spotten maar heel veel soorten hebben ons pad gekruist. 

Eenmaal terug op de campground nog even kunnen relaxen en mn grote vriend nog even op de foto gezet! 

Als afsluiter van de vakantie heerlijk bij Chili's gegeten! Nachos en Crispy Chicken Strips met Honey Mustard Sauce, jammmmmiiiiiieeeeee! De allerlaatste koffie met z'n allen bij Tim H. (ook hier hebben wij een andere naam voor, maar is not desentcheeky) gedronken. Good night!

 

 

Reacties

MoniqueMINImo 08-06-2017 22:32 {{button-45301}}

Jeetje wat een spannende toestanden weer.
Jolanda zo griezelig, je bent een echte waaghals.
Ben heel nieuwsgierig naar dat filmpje dat Els gemaakt heeft

Nou schatjes goede reis terug en hopelijk tot snel

Ria 09-06-2017 11:31 {{button-45318}}

Nou Jo, hier voor jou de 16 e bruine beer, nou het was weer een te gekke vakantie voor jullie op naar oktober, ik hoop dat jullie een goede reis terug hebben. Tot hoors. Knuffel
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan