Victoria, 8 juni 2017

Door Rob en Mar - 17-07-2017 16:46

Bij het wakker worden is het behoorlijk aan het regenen en slechts 12 graden Celsius in plaats van 25, die wij tot nu toe gewend zijn.

Er was ons gezegd om 9 uur bij de Ferry aanwezig te zijn, dus dat zijn wij ook. Wij zien een paar RV's die linksomkeert moeten maken, gelukkig hebben wij gisteren nog gebeld(!). Tijdens het wachten op de douane, zien we een wasbeertje dat geplaagd wordt door een meeuw. Nadat een douane-beambte ons bij het portier ondervraagd heeft, mogen wij in de rij gaan staan voor de paspoort-controle. Aangezien wij geen canadezen of amerikanen zijn, mogen wij buiten op het strafbankje gaan zitten, ondanks onze vooraf aangevraagde ESTA. Na een half uur mogen wij weer naar binnen. Voor Rob is het visum zojuist in orde, als de pc's ermee ophouden. De douaniers worden ongeduldig en geven Marja een geschreven visum. Eindelijk kunnen wij aan boord van de Ferry. Tijdens de reis is het wisselvallig weer. Wel is er mooi uitzicht op de bergketen van Olympic NP. 

Op het vaste land van de USA weer douane. Aangezien wij bevestigend antwoorden op de vraag of wij fruit, groente of alcohol bij ons hebben, wordt onze RV doorzocht. Zonder dat er iets wegggegooid hoeft te worden, mogen wij verder rijden. 

Wij rijden Olympic NP in, via de Olympic Highway. Bij de vraag of er nog plaats is op de Elwha camping, vertelt de ranger ons dat alle campings zijn weggespoeld. Wij rijden het NP in tot waar de Elwha stuwdam ooit had gestaan. Deze dam is weggehaald om de rivier Elwha weer de ruimte te geven. Wat een mooie omgeving! Rob had ooit op You Tube een filmpje gezien van het weghalen van deze dam en nu stonden wij daar. 

De weg na was na dit punt afgesloten, dus nu op zoek naar een camping waar we de komende nacht kunnen overnachten. Gelukkig had Marja thuis al meerdere campings uitgezocht, dus was er snel 1 gevonden: Elwha Dam RV Park. Ook weer geregeld. Het is nog vroeg in de middag, dus nog genoeg tijd om de Hurricane Ridge Road af te rijden. Tijdens deze rit klaart het weer steeds verder op en wordt het uitzicht prachtig. Wel staat er een harde wind en is de temperatuur slechts 6 graden. Dat weerhoudt ons er niet van om nog even te gaan wandelen. Onderweg komen wij meerdere chipmuncks tegen en een marmot, die net doet of hij ons niet ziet. Terug in het visitor center vertellen wij dit de ranger en vragen wat te doen als wij een beer tegenkomen. 

Onderweg naar de camping tanken en boodschappen en dan is de dag alweer zowat om.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan