Bozeman, 13 juni 2017

Door Rob en Mar - 19-07-2017 15:51

Het is vandaag inmiddels nog maar 5 graden. Eerst naar de kantine om het, in de overnachtingstarief geincludeerde, ontbijt te gebruiken. Daarna op weg naar Yellowstone. Onderweg zien wij veel auto's met een groot pak sneeuw op het dak en zakt de temperatuur naar 1 graad Celsius. Bij Big Sky Montana gooien wij de tank nog maar eens vol, want wij weten niet wanneer we weer een benzinestation tegenkomen. 

Eenmaal in Yellowstone zien we in de verte bizons. Wij checken in bij Madison campground en worden gewaarschuwd voor de beren. Nadat wij ons kampeerplekje hebben gezien gaan wij op weg naar Geyser Basin. Onderweg gaan we Biscuit Basin Overlook en de Mystic Falls bekijken. Boven bij Biscuit Basin Overlook.zien wij een grote vlucht vogels, wat later pelikanen blijken te zijn. De wandeling is een roundtrip, maar Rob vertrouwt het niet en wil dezelfde weg terug en daarna de afslag naar de Mystic Falls. Aangekomen bij de Falls komen wij een ecchtpaar tegen die wij onderweg naar de Overlook ook al hadden gezien: zij hadden wel de roundtrip gedaan(!).

Nu naar de grote attractie van dit NP, Old Faithful. In het visitor center blijkt dat de laatste uitbarsting net 5 minuten daarvoor was geweest, Nu is het 60 tot 90 minuten wachten tot de volgende. Na het visitor center rond gelopen te hebben, gaan wij naar buiten om de volgende uitbarsting af te wachten. Wat een kou, maar na ruim een uur te kleumen, wordt het wachten beloond. 

Snel terug naar de camping om warm te eten en in bed boekje te lezen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan