Yellowstone NP, 14 juni

Door Rob en Mar - 20-07-2017 09:13

Vandaag is het helderder weer, maar nog steeds maar 3 graden. Wij gaan naar Grand Teton NP. Onderweg maken wij een paar stops om hoogtepunten van het park te bekijken. Bij Mid Geyser Basin rijden wij echter direct door, het is daar zo belachelijk druk. Voorbij Old Faithful wordt het, gelukkig, rustiger. Bij West Thumb Geyser Basin is het nog rustig en wandelen wij alle paden af. Lewis Lake Picnic is helaas afgesloten, maar bij Lewis Falls kunnen wij wel een stop maken. 

Aangekomen in Teton's checken wij voor 2 nachten in de first come first serve camping Colter Bay. Wij gaan in het gedeelte van de camping staan waar geen generators gebruikt mogen wordenyes. Het weer klaart steeds verder op en wij besluiten naar het visitor center te lopen. Daar begint toevallig juist een, door een ranger begeleidde, wandeling van 3 uur. Wij sluiten aan bij de groep van ongeveer 30 man onder begeleidng van ranger Bill. De wandeling voert ons naar Swann Lake en Heron Pond. Een man krijgt als taak om in de gaten te houden of de groep compleet blijft en Rob wordt "radio man". Bill vertelt van alles over de planten en de dieren in dit NP. Op een boom zien wij sporen van een beer die daar geklauwd heeft, Verder zien wij een ostrey en een bever, helaas geen elandsad

Bij terugkomst in het visitor center koopt Rob berenspray, zonder dit durft hij geen wandeling meer te doen. Op de camping merken wij dat er verdacht veel rond gereden wordt door de rangers: er zijn beren gespot op de camping. Het enige wat wij zien zijn muggen en gophers.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan