Grand Teton NP, 15 juni 2017

Door Rob en Mar - 20-07-2017 09:15

Via de oostelijke route rijden wij naar Jackson Hole.Onderweg vele uitzichten en weides met koeien en/of Elks. Bij het visitor center van Jackson is een Elk Refuge, waar de Elks iedere winter worden bijgevoerd. Verder is Jackson een typisch western stadje alsof je in een western film bent.

Via de westelijke route, de Moose-Wilson-Road, willen wij weer terug Grand Teton NP in. Deze weg is ongeschikt voor trucks en buses. De ranger laat ons er wel door en waarschuwt voor de "bumpy road". De waarschuwing was niet voor niets: de weg is inderdaad erg hobbelig, na een paar meter is Rob in staat om om te draaien, maar daar is nergens gelegenheid voor. Na een kilometer of 2, 3 is de weg alweer geasfalteerd en Rob gekalmeerd. Via de Inner Teton Road richting het noorden. Vier kilometer ten noorden van de Moose Entrance Station gestopt om de Taggert Lake Trail en de Beaver Creek Trail te bewandelen(ruim 2 1/2 uur de benen strekken). 

Bij Jenny Lake en Leigh Lake was het te druk om onze RV te parkeren, gelukkig konden wij bij Jackson Lake Dam wel de RV kwijt.

Op de camping een, late, lunch en daarna met verrekijker en fototoestel naar Heron Pond. Daar zijn wij op een boomstam gaan zitten en genieten van de rust en de natuur, en natuurlijk hopend om wat wild life te spotten. Opeens horen wij een soort van gegil bij de burcht vandaan komen. Daar zien wij een otter op de beverburcht staan en een bever vlak daaronder. Zij stonden daar dus gewoon ruzie te maken. Op een gegeven moment koos de otter toch maar het hazepad. De bever ging ook weer verder en sloeg 2x heel hard met zijn staart op het water.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan