Grand Teton NP, 16 juni 2017

Door Rob en Mar - 20-07-2017 11:08

Wij zijn vroeg wakker, dus ook vroeg op pad naar Yellowstone NP. Het is vandaag regenachtig met een beetje zon, wat zorgt voor erg mooie vergezichten. Even stoppen bij Jackson Lake om een foto te maken van de Tetons en het hertje wat toevallig daar ook staat.. Verderop zien wij ook nog een mooie regenboog, maar helaas geen turnout om een foto te maken. 

Weer terug in Yellowstone NP rijden wij naar Fishing Bridge RV Park langs een op zijn gemak grazende bizon. Aangekomen bij de camping staat het bordje "Full". Wij gaan binnen toch vragen of er misschien later een plekje vrij komt, maar wat blijkt, wij kunnen nu om 09.30 uur al terecht. Van een amerikaan, die op het plekje naast ons staat, krijgen wij, bij het vertellen over die vervelende muggen, spontaan een spuitbus anti-muggen spray. 

Bij het voor het Yellowstone meer gelegen visitor center informeren wij naar een mooie wandeling in de buurt van Tower Junction. Deze ranger attendeert ons, net als de mevrouw bij de camping receptie, op het leuke restaurantje bij Roosevelt Lodge. Dus op weg met een wandelkaartje en een lunch-advies. 

Wat een mooie rit is dit: Mud Vulcanos, Hayden Valley met bizons, South rim en North rim , Upper and Lower Falls van de Yellowstone River en Artist Point. Het is buiig weer, maar de keren dat wij uitstappen om een stukje te lopen of om foto's te schieten is het gelukkig droog, maar wel slechts 6 graden.

Bij de Roosevelt Lodge aangekomen is het lunchtijd, maar moeten wij nog een half uur wachten voor er een tafeltje vrij is. Die wachttijd verblijft Rob op 1 van de schommelstoelen en Marja gaat op zoek naar het begin van de Lost Lake wandeling en naar plekjes om te fotograferen. De dames hadden niets te veel gezegd: de Beef- en Bizon-burger waren heerlijk.

Het begin van de wandeling ligt precies achter de Lodge. Eerst een hele klim en daarna een vlak stuk langs het meer(Lost Lake). Opeens gilt Rob: Stop!. Hij pakt zijn verrekijker en ziet het karkas van een bizon liggen. Hij denkt terug aan het verhaal van ranger Bill, waarin hij vertelde dat hij 1x heel bang was geweest voor een beer en dat was toen hij een karkas zag liggen. Dus rechtsomkeert. Wij waarschuwen een groepje mensen die wij op de terugweg tegenkomen, maar deze gaan fluitend en gewapend met berenbel gewoon verder. 

Wij willen nog wel wat wandelen, want de hike was voortijdig afgebroken. Wij volgen een (ruiter)paadje waar geen einde aan lijkt te komen en wat steeds verder van de parkeerplaats, waar de RV staat, weggaat. Dus keren wij maar weer om, tegen Marja's wil in. Bergafwaarts richting de Roosevelt Lodge staat Marja opeens stil: een hert met een jong.

Terug naar de camping waar wij sinds 2 dagen kunnen douchen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan