Great Falls, 19 juni 2017

Door Rob en Mar - 20-07-2017 13:24

Op deze KOA-camping kun je in de keuken ontbijten. Wij kiezen voor 2 pancakes, wheat. Wat een grote pancakes, blij dat wij er geen 3 hebben genomen of worstjes of gebakken ei. 

Na dit stevige ontbijt richting Glacier NP. Op de Highway 89 komen wij bijna geen andere voertuigen tegen. Wij rijden om 11.30 uur Glacier NP bij St. Mary's binnen en na wat informatie verkregen te hebben bij het visitor center rijden wij door naar Rising Sun Campground. Daar zoeken wij een mooi plekje uit, stoppen de "fee" in een envelop en hangen de slip aan het paaltje. 

Helaas mogen we met de RV niet de Going-to-the-sun-road berijden en rijdt de shuttle pas vanaf 1 juli, dus rijden wij naar de volgende ingang van Glacier NP:Many Glacier. Naast de weg iets voorbij de camping zien we een beer. Dit, na alle waarschuwingen overal, is de eerste die wij zien. Verderop 2 beren die samen door het gras banjeren. Ja, ja opeens dagen ze overal op.

Bij het Many Glacier Hotel parkeren wij de RV om de Grinnell Glacier Trail (om het Swiftcurrent Lake) te gaan bewandelen. Vlakbij het hotel staat een kudde berggeiten(het symbool van Glacier NP). Tijdens deze, volgens Rob bejaarden-, wandeling komen wij een aantal hertjes tegen. Na deze wandeling klauteren wij nog langs de waterval, zodat wij toch nog een beetje (in)spanning hebben.

Onderweg terug naar de camping weer een beer. Bij ons gereserveerde plekje aangekomen, zit daar een dame pontificaal op een stoel te genieten van het zonnetje op ONS plekje. Marja er op af. Deze dame beweert dat de slip die er hing al een aantal dagen oud is en dat zij het plekje ernaast ook heeft betaald. Samen met deze vrouw gaat Marja naar de ranger om haar gelijk te halen. De rangers vertellen dat het "first come first serve" is en dat zij iedere ochtend de slips van de paaltjes halen en dat er dus nooit te oude briefjes hangen. De vrouw moet dus snel op zoek naar een ander plekje, want de camping stroomt al aardig vol. De rangers komen later nog een praatje maken en vertellen ons dat er in de afgelopen week al meerder malen een beer met welpjes op de camping is gesignaleerd. 

Na het eten aan de picknicktafel is het dus raadzaam om alles goed op te ruimen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan