Glacier NP, 20 juni 2017

Door Rob en Mar - 20-07-2017 13:53

Glacier National Park ligt in het noordwesten van de staat Montana in de USA. Het grenst aan het Canadese Waterton Lakes National Park, dat in het zuidwesten van de staat Alberta ligt. Samen vormen deze twee parken het Waterton-Glacier International Peace Park.

Vandaag gaan wij via de Chief Mountain Highway naar het canadeze gedeelte van dit park. Op de weg zien wij heel veel poep liggen en gissen naar de oorspronkelijke eigenaren. Zouden het bizons zijn of gewoon koeien? Een paar bochten verder zien wij dat laatstgenoemden daar vrij over de weg lopen met een grote schare kalfjes.

Voordat wij Waterton Lakes NP inrijden, passeren wij eerst nog de douane. Ons wordt gevraagd of wij wapens en/of alcohol bij ons hebben. Bij ons antwoord een fles berenspray, 2 flessen wijn en een aangebroken fles whisky en wodka, mogen wij gewoon door. 

Eenmaal in het park rijden we langs het visitor center en het Prince Of Wales Hotel. Onze RV zetten wij op Townsite Campground en dan wandelen naar Bertha Falls. Wij lopen in de hitte nog een klein stukje richting Bertha Lake, maar Marja krijgt trek en de wandeling is alleen maar zigzaggen, dus we keren om. Vlakbij de camping staat wat Amish jeugd te genieten van het uitzicht en de harde, koude wind. 

Na de lunch wandelen wij naar het stadje om, met uitzicht op Waterton Lake, een ijsje te gaan eten. 

Daarna is het heerlijk relaxen op de camping, waar s'avonds na het eten, een groepje van 5 hertjes ronddartelen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan