Banff, 24 juni 2017

Door Rob en Mar - 21-07-2017 13:59

Het plan was om vandaag eerst naar Icefields Parkway te gaan en daarna naar Moraine Lake, maar aangezien het nog vroeg is, besluiten wij dit om te gooien. Ook op dit vroege tijdstip is de parkeerplaats bij Moraine Lake al vol. Wij zetten de RV 2 kilometer verderop aan de weg en wandelen terug naar het meer. Het uitzicht op dit turquoise meer in de Valley of the Ten Peeks is vereeuwigd op talloze ansichtkaarten en op de achterkant van Canadese 20 dollar-biljetten. Moraine Lake is een van de meest gefotografeerde plekken van Canada. Bij dit overweldigende 'Twintig dollar-uitzicht' kun je genieten van een schitterend turquoise meer en tien omgevende bergen. Deze bijnaam van het biljet is te danken aan het feit dat dit uitzicht ooit de afbeelding was op de achterkant van Canadese 20 dollar-biljetten. Het meer is uitsluitend tussen juni en september te bezoeken. Tijdens de winter is de weg namelijk door de sneeuw onbegaanbaar.
Vanaf het parkeerterrein is het een klein stukje bergopwaarts naar een uitkijkpunt, een wandeling van ongeveer 300 meter. Het is hier genieten van het beste uitzicht! De verrassend blauwe kleur van de gletsjermeer komt door de mineralen in het water, dat vanuit de omgevende bergen naar beneden stroomt. In de Valley of the Ten Peaks ligt de op twee na hoogste berg van de Canadese Rockies. 

Het blijkt een goede keus te zijn geweest om het programma om te gooien: zodra wij op de terugweg aan het begin van de weg komen, blijkt dat er geen auto, en zeker geen RV, de weg meer op magblush.

Eerste stop op de Icefields Parkway is Hector Lake, hier is het heerlijk rustig. Behalve een ranger, die de toiletten inspecteert, is er niemand. Bij Bow Summit/Peyto Lake is het een stuk drukker op de parkeerplaats en bij het uitzichtspunt. Wij lopen een stukje verder de trail op en daar is het, gelukkig, een stuk rustiger. Geen Chinezen/Japanners, slechts een paar toeristen en wat studenten in een hangmat. Gedurende de zomer stroomt er een aanzienlijke hoeveelheid rotspoeder (rock flour) in het meer, dat ontstaan is door de erosie in de gletsjer. Dit rotspoeder zorgt voor de bijzondere blauwe kleur van het water.

Wij rijden nog een klein stukje de Icefields Parkway om daar op een parkeerplaats rustig te kunnen lunchen en draaien daarna terug richting Lake Louise, waar wij de nacht zullen doorbrengen. Op de weg naar de camping is het erg druk en de parkeerplaatsen bij Lake Moraine en Lake Louise blijken overvol te zijn en ook de Free shuttles vanuit het dorp,

Wij hebben nog wat hout in de RV liggen, waar wij een vuurtje mee stoken om ons vlees te braden en dineren heerlijk buiten in het zonnetje. Een buurvrouw adviseert om s'morgens vroeg naar Lake Louise te gaan. Dat brengt ons op het idee om voor morgenavond camping Wapiti te reserveren, zodat wij op ons gemak Lake Louise en de rest van Icefields Parkway kunnen bezoeken, zonder in de stress te zitten over onze volgende overnachtingsplek.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan