Jasper, 27 juni 2017

Door Rob en Mar - 06-08-2017 14:18

Het is zwaar bewolkt en afgekoeld tot 10 graden als wij op weg gaan naar onze volgende bestemming: Kamloops. Wij maken een stop bij Mount Robson, waarvan de piek geheel gehuld is in de wolken. Wij lopen daar nog even het visitor center in, waar door de stroomstoring alles(lichten, pc's en WC's) uit is en de werknemers zwaar geirriteerd zijn. In dit park passeren wij een tijdzone en is het weer een uur vroeger.

Een honderdtal kilometers verder staan er aan beide kanten van de weg auto's aan de kant. Nieuwsgierig als wij zijn, stoppen wij daar ook. Van 1 van de omstanders horen wij dat zij zojuist een aantal beren in de bomen hadden gezien, maar dat ze nu weer op de grond en verdwenen zijn. Helaas....

Hoe verder wij rijden des te warmer het wordt, in plaats van 10 is het nu alweer 25 graden. Bij Clearwater gaan wij het Wells Gray Provincial Park in. Wat een mooi park is dit, rustig en hele mooie watervallen. Op het parkeerterrein van Spahat Creek Falls staat een kraampje waar hot dogs en belgische wafels worden verkocht. Rob bestelt daar een hot dog bij de verkoper, welke vlaams blijkt te zijn. Wij rijden verder dit park in om het uitzicht te gaan bewonderen vanaf de uitkijktoren. Het laatste stukje weg is een "dirt road" van 4 kilometer en na 3 kilometer wil Rob, uit angst dat wij straks niet verder komen of niet kunnen keren, niet meer verder rijden en lopen wij de laatste kilometer. Terwijl wij daar wandelen, geplaagd door allerlei ongedierte, worden we gepasseerd door een RV. Bij de uitkijktoren staat ook nog een gele schoolbus geparkeerd en krioelt het van de kinderen. Het echtpaar uit de RV dacht in alle rust te kunnen gaan lunchen.frown.

Onderweg richting Kamloops wordt het steeds warmer (30 graden) en zien wij de brandjes smeulen, waarover wij s'morgens al gehoord hadden op de radio. Een week later wordt de noodtoestand uitgeroepen in British Columbia vanwege alle branden en worden duizenden mensen geevacueerd. Bij Lac le Jeune gaan wij de highway af en vinden uiteindelijk de door ons gereserveerde camping. Jammer dat deze camping nergens op borden staat aangegeven. Wat een rust op deze aan het meer gelegen camping en wat een mooie plek. Rond 18 uur komt er een ranger langs om te controleren of wij degenen zijn die deze plek hebben gereserveerd en om te vragen of wij nog iets nodig hebben.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan