Lac le jeune, 28 juni 2017

Door Rob en Mar - 07-08-2017 10:43

Het is 18 graden als wij op onze mooie kampeerplek buiten ontbijten. Bij de buren is een chipmunck langzaam het tafelkleed aan het slopen.

Wij rijden via de Highway 5 richting Hope. Op een kwartier ten oosten van Hope ligt Coquihalla Canyon Provincial Park. Het hart van het park is de Coquihalla Gorge, een door de rivier uitgesleten kloof. In 1914 werd er een treinspoor dwars door de kloof en de bergen aangelegd. Dat was een gevaarlijk karwei: tunnels werden met de hand(!) aangelegd en tijdens het zware, gevaarlijke bouwproces gebeurden talloze (soms dodelijke) ongelukken. Ter plaatse is veel aandacht voor deze heftige bouwgeschiedenis. Tegenwoordig is het treinspoor verlaten en kun je een prachtige wandelroute (3,5 kilometer in totaal) door verschillende tunnels en langs de kloof volgen. Het wordt aangeraden om een zaklamp mee te nemen, maar vandaag is het niet zo donker in de tunnels. Nadat wij de tunnels gepasseerd zijn, begeven wij ons over de Hope Nicola Valley Trail. Dit pad is vrij steil en was ooit een ezelspad. 

Om 13 uur arriveren wij, op de door ons eergisteren gereserveerde, Coquihalla Campground. Daar lunchen wij aan onze picknicktafel, voordat wij gaan wandelen naar het plaatsje Hope. Een opvallend kenmerk in Hope zelf zijn de vele houten standbeelden (gemaakt met een kettingzaag), die je allemaal kunt bekijken. Het ene standbeeld is nog mooier dan het andere. Het is onvoorstelbaar dat deze beelden met alleen een kettingzaag zijn gemaakt. In dit plaatsje zijn ook opnames gemaakt voor de Rambo film "First Blood' en dat wordt dit jaar gevierd, is te zien in de etalages. 

Wij lopen langs de rivier Fraser op zoek naar een ijsje, maar zelfs op de boulevard is dit niet te vinden. Zelfs geen leuk terras voor een drankje. Eindelijk zien wij uit een souvenirswinkel iemand met een ijsje komen. Wij daar een schepijsje gekocht om in het parkje te verschalken.

Terug op de camping moet er ingepakt worden, want morgenochtend moeten wij de RV voor 12 uur inleveren en nog 150 kilometer rijden.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan