De eerste dag

Door M.A. Bunnik - 02-04-2017 04:20

Vrijdagmorgen om zes uur opgestaan, om zeven uur met de auto van Olaf, wij hoeven dan  niemand lastig te vallen, makkelijk naar het station. Hij woont vlakbij en haalt hem vandaag weer op. Met de N. S. (gelukkig Niet Sukkelen vandaag waar de afkorting normaal voor staat) naar Schiphol.

Het vliegtuig vertrok met een kleine vertraging om 11.30 uur en wij kwamen om 22.00 uur Nederlandse tijd aan dan ben je al aardig uitgewoond zoals één van de meest spraakmakende wielrenners Gerrie Kneteman het altijd uitdrukte.

Maar dan begint het pas, “Welkom in de USA”, de douane het is een drama.

Dierentransporten mogen volgens wetten een bepaalde tijd niet overschrijden, voor mensen geldt dit blijkbaar niet. Ze hebben weer wat nieuws uitgevonden, eerst moet je langs een zuil en je paspoort scannen, ook zelf je vingerafdrukken maken en daarna nog een foto van je tronie. Dan ben je een aantal minuten in progress zoals dat heet ( doet geen zeer) en vervolgens komt er een vod van een kaartje uit met je foto en vingerafdrukken en paspoortgegevens. Zo, dat schiet straks tenminste op bij de echte ambtenaar van vlees en bloed. Jammer helemaal mis, ook daar weer een foto en vingerafdrukken en paspoortcontrole. Maar je krijgt wel een stempeltje. Wat het nut van de zuil is waar je dat al een keer gedaan hebt ontgaat ons volkomen. Misschien is het een proef.  Per saldo stonden we daar alles bij elkaar ongeveer anderhalf uur te hangen in een soort van Efteling rij. Houston was onze eindbestemming maar er waren veel mensen die een aansluitende vlucht hadden en in tijdnood kwamen.

Het enige voordeel van dit alles is dat je koffer al klaar staat in de bagagehal. In de hal waar we daarna kwamen stonden bij een informatiebalie twee behulpzame dames waar wij met de camperverhuurder konden bellen en een afspraak maken en zij hebben ook de taxi voor naar het hotel gebeld. Uiteindelijk waren wij om 12.00 Ned. tijd  in ons hotel.

Uiteindelijk hebben wij het tot 9.00 plaatselijke tijd (= 4 uur ’s nachts uitgehouden) en zijn toen naar bed gegaan.

Marga en Rinus

Reacties

Albert en Wilma 02-04-2017 11:29 {{button-43602}}

Zo te lezen, moesten jullie de nodige " hobbels" overwinnen voordat je Amerika in mocht. Gelukkig is alles goed gegaan, maar het maakt het reizen zo niet bepaald ontspannen. Nu op naar het volgende avontuur.
Goede reis verder!

Olaf 02-04-2017 15:43 {{button-43606}}

Pittige Heenreis, je wordt er al moe van als je het leest.
Goede vakantie verder en geniet ervan.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan