Op weg naar het Wilde Westen

Door M.A. Bunnik - A long time ago

 

De vorige mail eindigde ermee dat we een rustdag zouden hebben. De dag begon echter hectisch. Om 7 uur werden we uit ons bed getrommeld, één van hun auto’s stond nog buiten.

Er was echter noodweer op komst en terecht wilde zij hun tweede auto ook in de garage hebben maar de camper stond  schuin op de oprit in de weg.

Dat noodweer in Texas gaat namelijk soms gepaard met hagel zo groot als golfballen of tafeltennisballen kies maar afhankelijk van je sociale klasse waarin je hoort of al of niet terecht denkt te horen.

Zoals in een reisverslag in 2015 al eens beschreven is er voor mij in Californië waarschijnlijk een standbeeld opgericht vanwege het feit dat als ik ergens verschijn de regen niet ver weg is. Nu gebeurde dat in Texas precies hetzelfde

Het begon zoals dat heet te hozen ik heb mezelf al eens vernoemd naar de god van de regen Pluvisus maar dan voor mij Ripluvius  en dat is gezien het bovenstaande feit in Texas terecht.

De bui was hevig maar duurde geukkig niet zo lang en in de middag konden we uitgebreid het “landgoed” van Evelien en Sebastiaan bekijken totale oppervlakte ± 20000 m2, grond (geen tikfout). Grond en huizen zijn hier blijkbaar niet duur maar met veel van de grond kun je ook niets; het is rotsachtig en het bestaat voor een groot deel uit puur natuur met begroeiing. Er lopen herten, wilde zwijnen en dieren die er wel zijn maar nog niet gesignaleerd.

In de avond lekker gegeten, op verzoek van Sebastiaan heeft Evelien de pot met geïmporteerde satésaus aangebroken, ook al zijn die mensen inmiddels een halve Amerikaan smaak zit blijkbaar diep geworteld.

Verder over deze dag weinig te melden maandag trekken we verder naar het westen hoe wild kan het worden?

 

Marga en Rinus

 

 

Reacties

Albert en Wilma A long time ago

Jammer dat er zoveel regen viel. Ik ken het onstuimige weer in Texas van de tijd toen wij er woonden. Ons werd zelfs aangeraden binnen te blijven, als je niet echt weg moest! Laten we hopen, dat jullie ook nog wat zon krijgen, en dat zal vast wel! Veel plezier, en hartelijke groet van ons beiden.

Huibert A long time ago

Beste buren: de heenreis naar jullie bestemming was dus zeer inspannend en frusterend. Heel naar voor jullie, maar ik proef toch een gevoel voor humor in jullie interessante beschrijving.
Sterkte en veel plezier. Tot het volgende verslag. Vriendelijke groeten van Huibert en Gertrud.

Tom en Janny A long time ago

Hoi Rinus en Marga,
Jammer van die regenbui maar om jezelf nou direct naar Pluvius te vernoemen gaat wel wat ver Rinus.
Wij hebben een beter idee: we noemen je voortaan Maarten (van Rossum).
Wel minder zwartgallig natuurlijk maar met dezelfde soort humor. Het is weer genieten daarvan.
Verder wat het weer betreft nog een advies: Vat geen COW-BOY en dat geldt natuurlijk ook voor Cowgirl Marga. Veel plezier en doe de groeten aan de sheriff .

Tom en Janny
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je aan
Zaterdag 10 december: Zuidwest-Amerika, Noordwest-Amerika, West-Canada in de spotlights.
Kom gratis langs!
Woon je in Zuid-Nederland of Vlaanderen? Kom zondag naar Breda voor onze roadshow!
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!