Op naar Marathon

Door M.A. Bunnik - A long time ago

Omdat we een dag achterlopen één verhaaltje voor het slapen gaan en één verhaaltje om wakker te worden.

 

Maandag  3 april 2017

 

Wij zijn afgereisd naar het westen, de dag begon met een ontbijt, natuurlijk moet ons werkpaard de camper ook energie hebben, hoewel de tank was pas half leeg was gezien de ervaring met de gigantische afstanden zonder pomp toch maar even tot aan de nok gevuld met 110 liter dat kost $ 55.-.  In Nederland zou dat  ongeveer  € 170.- zijn.

Het landschap in het eerste stuk was aanvankelijk heuvelachtig maar later werd het zo vlak als een Hollandse polder met grasland en landbouw, het leek de Haarlemmermeer wel. Verderop weer heuvelachtig, met groene bomen en struiken, maar weinig bewoners.  Om half vier bij onze camping. Bijzonderheden over deze dag zijn verder niet te melden.

 

Dinsdag, 4 april 2017

 

Verder op weg naar het westen, voor fanatieke volgers weg 90.

De weg loopt vlak lang de grens van Mexico, onderweg al patrouille auto’s van Border Control gezien die de Mexicanen moeten arresteren die illegaal de V.S. proberen in te komen. Op een gegeven moment werd iedereen van de weg afgeleid naar een controlepost, paspoort controle, en de vraag waar we naar toe gingen, dat heb je als je er uitziet als een potentiële mensensmokkelaar.

Na deze hobbel genomen te hebben maar weer verder,

Onderweg het Seminole Canyon State Park bezocht, althans het visitor center,

(voor belangstellende Google maar even).

Op en gegeven moment WHAMMMM de hele voorruit ondoorzichtig van één of andere smurrie, ruitensproeier aan en wissen, ja zo maken ze dus matglas.

Wat bleek we waren door een zwerm bijen heengereden of zij hadden niet goed uitgekeken met oversteken. De bijen hadden blijkbaar op dat moment al goed gegeten de smurrie was honing en plakte op de ruit zodanig dat het met sproeien en wissen niet schoon te maken was. Waar parkeer gelegenheid was gestopt. Als een circusartiest balancerend op het voorwiel  en vasthoudend aan de ruitenwisser en een kontje van Marga de ruit met een doekje en water zo goed mogelijk schoongemaakt. Vandaag ongeveer 275 kilometer gereden de tank was nog halfvol dus maar weer aangevuld met 95 liter en gelijk de ruit verder schoongemaakt met een spons aan een lange stok, dat gaat een stuk gemakkelijker. Wij zitten op een camping in Marathon. De afgelopen dagen zonnig en warm weer.

Morgen gaan verder naar Big Bend een nationaal park bezichtigen.

 

Marga en Rinus

Reacties

Albert en Wilma A long time ago

De Big Bend ken ik ook. Mooi en indrukwekkend! Geniet ervan!

Nel A long time ago

Zo daar ben ik dan. We waren even weg (traditie eind maart).
Het is wel weer bijzonder met jullie. Inchecken op z'n Amerikaans, wat had je anders verwacht.

Het lijkt toch wel een afwisselend landschap tot nu toe. Misschien een vertrouwd beeld, behalve die controles aan de Mexicaanse grens.

Hier is het weer zonnig, maar ook wel weer een frisse wind. Kunnen wel in de tuin werken maar nog niet zitten. Gewoon even geduld. De bomen en planten staan nu volop in bloei. Prachtig.
Verder niets bijzonders. Benieuwd naar jullie volgende avonturen.
Goede reis en geniet er van.

Hartelijke groeten,

Albert en Wilma A long time ago

Ben benieuwd, of jullie nog in de buurt komen van El-Paso, daar hebben wij 15 maanden gewoond, toen ik 12 was.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Wil of ga je naar West-Canada? Kom 7 januari langs voor een presentatie van Eagle Eye Adventures!
Meld je gratis aan
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan