Roswell

Door M.A. Bunnik - A long time ago

Zondag 9 april 2017

 

America Freedom is de slagzin die voor het Amerikaanse gedachtegoed staat.

Nu, dat is ten dele waar. De staat New Mexico bepaalt of je op de zondagmorgen voor 12 uur al dronken mag zijn. Wat bedoel ik ?

Omdat we niet zoveel hoefden te rijden maar uitgebreid inkopen gedaan, bij de kassa werden twee flesjes wijn resoluut opzij gezet, niet omdat we te jong waren maar het was nog geen 12 uur s’middags, na die tijd kun je wel net zoveel kopen als je wilt. We hadden wel gezien dat bij de wijnafdeling een soort afzetting stond maar het was niet helemaal afgesloten en  niet gehinderd door enige kennis wijn gekocht. Per saldo betekent het vanavond nuchter naar bed het is niet anders.

De mevrouw aan de kassa vroeg of het hard was gaan waaien, begrijpen deden we het niet toen we de winkel binnen gingen was er wat wind betreft niets aan de hand bij het verlaten van de winkel was er wel iets veranderd, een stevige wind was opgestoken, geschat windkracht 8.

Op weg naar de eindbestemming Roswell was het wat rijden betreft wel werken, de wind kwam van de zijkant en de camper wiegt en waggelt alsof deze wel voor twaalf uur drank had kunnen kopen, het leek wel een kermisattractie. Het landschap  was goed om de overtreffende trap in taal duidelijk te maken, saai, saaier aller-saaist, saaier kan niet.

We zijn goed aangekomen en staan op een soort boerderij camping kleinschalig en erg hartelijk, voor een Zeeuws Meisje prijs geen cent teveel hoor. De wind is inmiddels gaan liggen en de temperatuur is prima.

Het plaatsje Roswell staat bekent om UFO waarnemingen. Er is zelfs een UFO museum, dat is toch wel knap om dingen ten toon te stellen die alleen als waarneming gezien zijn, zoals uit toonzetting wel blijkt sta ik (Rinus) er sceptisch  tegenover. De enige UFO die ik nog toe gezien is s’morgens als ik in de spiegel kijk, ben ik dat? Dat kan niet waar zijn, ik ben een UFO.

Morgen vertrekken we, voor de echte volgers, via weg 90 naar Clovis en vandaar met weg 60 naar Amarillo onderweg moet er nog gestopt worden, we gaan weer door een tijdgrens, de horloges een uur vooruit, gaat allemaal van onze eigen tijd af.

Verder niets te melden.

 

Marga en Rinus

Reacties

Gré Brouwer A long time ago

Uit het reisverslag trek ik de conclusie : Dit deel van Amerika is minder boeiend dan de andere kant van het continent.

Ik hoop dat jullie nog veel spannende zaken zullen tegenkomen.

Groeten Gré

Huibert A long time ago

Dank voor jullie berichten. Die grotten - jullie foto's daarvan - spraken me erg aan. Deed me denken aan m'n jeugd in Canada waar ik ook zoiets gezien heb, maar dan op veel kleinere schaal. Goede reis verder. Huibert en Gertrud.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je aan
Zaterdag 10 december: Zuidwest-Amerika, Noordwest-Amerika, West-Canada in de spotlights.
Kom gratis langs!
Woon je in Zuid-Nederland of Vlaanderen? Kom zondag naar Breda voor onze roadshow!
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!