Palo Duro

Door M.A. Bunnik - A long time ago

Maandag 10 april 2017 Naar Palo Duro

 

Van het Zeeuws meisje afscheid genomen en vertrokken richting Amarillo.

Eerst nog wat inkopen, bij dezelfde supermarktketen waar gisteren de wijn geweigerd werd. De ene dag is blijkbaar de andere niet, zonder probleem wijn gekocht. Op werkdagen mag je blijkbaar voor 12 uur wel drinken maar op de dag des Heren niet. Dat is wel verklaarbaar, men is hier overwegend katholiek en in de katholieke mis wordt ook al symbolisch wijn geofferd en van twee soorten door elkaar krijg je een kwade dronk.

Op naar Amarillo, een saai landschap met oneindige vergezichten, de enige menselijke activiteiten zijn te zien aan de weg die eindeloos onder de voorbumper voorkruipt en aan de ja-knikkers die hier in het landschap staan.

Omdat de hersenen in dit eindeloze landschap weinig te doen hebben gaan ze uit verveling zelf hersengymnastiek ontwikkelen.

De vraag is, wat als een ja-knikker niet werkt, is het dan een nee-knikker? Maar hij knikt niet meer dus dat kan niet, of wordt het dan een niet-knikker? Het groene boekje der Nederlandse taal heeft hier ook gaan antwoord op,

Wil de echte Neerlandicus hier zijn mening geven s.v.p. (ook geen Nederlands trouwens).

Wie van jullie herinnert zich de tv-serie Rawhide nog? Deze trektochten met vee vonden in het echt ook plaats vanuit het zuiden van Texas door de streek waar wij vanmorgen doorreden. Als je meer hierover wilt weten, zou je via Google kunnen kijken op “Goodnight Loving Trail”.

 

Het landschap werd groener en tekenen van landbouw en veeteelt waren op een gegeven moment te zien.  Veel gigantische graansilo’s in het landschap.

Na 351 kilometer aangekomen in het Palo Duro Canyon State Park, een natuurpark.

Natuurpark is heel betrekkelijk, we staan wel midden in een natuurgebied maar beschikken over elektriciteit en stromend water, het enige wat het natuurlijk maakt is het ontbreken van lichtvervuiling en geluid veroorzaakt door de mens.

De stilte is oorverdovend.

Er is op dit moment wat bewolking, hopelijk blijft het hierbij zodat we kunnen genieten van een fraaie sterrenhemel en al geloof ik er niet zo in, misschien de tweede UFO van mijn leven. Helaas is de bewolking dikker geworden en geen fraaie sterrenhemel zoals gehoopt

Wat deze camping wel natuurlijk maakt is het ontbreken van internet, dus op zijn vroegst  wordt dit op dinsdag verzonden.

 

Marga en Rinus

 

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je aan
Zaterdag 10 december: Zuidwest-Amerika, Noordwest-Amerika, West-Canada in de spotlights.
Kom gratis langs!
Woon je in Zuid-Nederland of Vlaanderen? Kom zondag naar Breda voor onze roadshow!
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!