Abilene

Door M.A. Bunnik - A long time ago

Woensdag 12 april 2017,

 

De camping waar we hebben geslapen lag vlakbij de doorgaande weg, verkeer dendert hier 24 uur per dag door heen, wat een tegenstelling tot de oase van rust in de natuurcamping. Een beetje natuurcamping was het toch wel, de haan kraaide al om zes uur.

We zagen in dit plaatsje een soort van tolpoortjes waar auto’s stopten, het bleek een buizenpost systeem van een bank, je komt aanrijden, stopt wat naar de bank moet in een koker en weg is je betalingsopdracht of je geld. En dat allemaal zonder uitstappen.

Zonder uit de auto te komen kenden wij al, eten afhalen, de doorrijd apotheek, een drankwinkel, sigarettenverkoop, maar dit van een bank was voor ons nieuw, ja het idee uit je auto te moeten stappen je moet er toch niet aan denken.

Naar het plaatsje Abilene gereden en daar het museum  Frontier Texas bezocht wat gaat over de geschiedenis van de streek over de tijd van de indianen, de bizonjagers, de kolonisten en de vee transporten. Een heel interessant museum met  veel interactieve toepassingen.

 

Gelukkig de camping vandaag makkelijk gevonden, morgen trekken we door naar San Angelo.

Marga en Rinus

Reacties

Cobi A long time ago

Hoi Marga en Rinus, Blij weer wat van jullie te horen. We maakten ons al zorgen, drie dagen geen bericht, dat ik niks voor Rinus. We dachten al wel dat gemis van internet de reden moest zijn, maar toch. Het moet toch een boeiende ervaring zijn om door dit aparte land te trekken, je blijft je verbazen, denk ik. Dank voor de berichten tot nu toe, en heel goede reis verder. Groeten!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Wil of ga je naar West-Canada? Kom 7 januari langs voor een presentatie van Eagle Eye Adventures!
Meld je gratis aan
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan