Dag 3: vrijdag 21 april 2017: Los Angeles

Door Hein Terweduwe - 22-04-2017 14:10

Op onze enige volledige dag LA tijdens deze trip, besluiten we met de huurwagen de stad een beetje grondiger te gaan verkennen en de hiaten op te vullen die we in 2014 lieten toen we hier met de kinderen onze rondreis van het westen aanvatten. Het is een zonovergoten dag en in de stad zelf, zonder de wind van de kust, voelt het zelfs soms bijna tropisch aan ook al is het nog maar eind april. 

Aangezien er vandaag een concert gepland is in het Greek Theatre en daardoor de parkeerplaatsen in de namiddag zeer beperkt zouden zijn in deze omgeving, besluiten we als eerste stop het Griffith Observatery in te plannen. Hoewel dit pas vanaf 12u00 's middags toegankelijk is voor de exhibities, komt dit voor ons goed uit omdat we daardoor gratis kunnen parkeren in de omgeving en het er een beetje rustiger is dan later op de dag. Je hebt hier niet alleen een zicht op het zeer mooie gebouw zelf maar ook op het Hollywood-sign en de stad LA aangezien dit op een heuvel gelegen is. 

Ook het zicht op deze beide vanuit het "Jerome C Daniel Overlook above the Hollywood Bowl" uitzichtpunt enkele kilometers verderop is de moeite waard. Bovendien zie je van daaruit ook enkele van de voor het overige goed verstopte woningen van de vele celebs die hier in de buurt van Beverly Hills wonen.

We maken dan even een tussenstop in Universal Studios, niet om het pretpark zelf te bezoeken maar vooral om iets te drinken en te eten. Jammer genoeg kost ons dat ook wel een parkeerticketje van 20 USD maar we eten wel lekker in een garnalenketen "Bubba Gump" of zoiets voorafgegaan door een Mojito voor Annick en een Strawberry Basil Smash voor mezelf. Enkele souveniertjes opgepikt in de winkeltjes hier en wat zwemgerief aangeschaft in de Billabong store. De tussenstop was toch ook weer niet zinloos dus.

Van daaruit terug naar ons uitzichtpunt van daarstraks en daar starten we ook onze meer dan 10km lange rit over de bekende Mulholland Drive, hoog in de heuvels van LA langs de celebrity woningen en waar je de ene dure auto na de andere tegenkomt. Via het eveneens mondaine Belair komen we tenslotte uit bij onze volgende halte; the Getty museum.

Het was wel even zoeken naar de inrit en hoewel we eerst al vreesden voor een wat dure stop, bleek enkel de parking (voor ons 10 USD omdat we pas na 3pm arriveerden, normaal 15 USD) te betalen te zijn in dit overigens architecturaal prachtige museumcomplex. Hier zijn exposities van beeldhouwwerken, fotografie en vooral veel schilderijen (o.a. de irissen van Van Gogh en enkele meesterwerken van Cezan, Monet en Manet) allemaal gratis te zien, maar ook weer een mooi zicht op LA en echt wel prachtige tuinen. Wij hadden zelf niet veel tijd meer om alle exposities te bekijken en dus met het trammetje terug vanop de heuveltop naar onze parking beneden. Alles is hier ook wel kraaknet en geweldig geregeld weer en het valt ook op (net als bij Universal Studios daarstraks) hoe arbeidsintensief hier alles weer blijkt te zijn. Zoveel mensen die men inschakelt voor jobs om het de toerist gemakkelijk te maken. Allicht laag betaalde jobs, maar zo lijkt met de werkloosheid hier toch goed op te vangen.

Onze jongste wou graag een "Stussy" t-shirt en in LA blijkt er hiervan één van de weinige stores te zijn. Wij dus zowat een uur door het drukke verkeer van LA gelaveerd (opnieuw langs Rodeo Drive en de mooie winkels in Beverly Hills en Hollywood wel) om dan in die winkel in een ietwat achterbuurt van LA vast te stellen dat de t-shirts die hij wilde er niet voorhanden waren. Dan maar wat anders gekocht. Tenslotte de dag afgesloten met een bezoek van Annick aan Macy's in het Westfield shopping center in Culver City, enkele kilometers van ons hotel gelegen. Om 21u00 daar vertrokken naar ons hotel om tenslotte op enkele meters verderop in een restaurantje nog wat pasta te verorberen alvorens ons bedje op te zoeken.

We waren beiden vandaag een beetje verrast door de grootsheid van deze stad. Niet groots in de zin van hoge gebouwen, in tegendeel, er is hier erg weinig hoogbouw, maar de uitgestrektheid van deze stad is immens. De stadsindeling zelf is ook zo anders dan in Europe, met al die straten die lijken op mijn pas geverticuteerde gazon.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan