Dag 4: zaterdag 22 april: LA - Big Bear Lake

Door Hein Terweduwe - 22-04-2017 14:57

Wegens nog altijd last van onze jetlag was ik vannacht al om 3u30 begonnen met de eerste dagen van deze blog neer te schrijven. Vandaag verlaten we LA. Na een beperkt ontbijt in het hotel (er had toch wel wat brood of toast mogen geweest zijn gezien de vele Europeanen die hier verblijven) besluiten we de kanalen van Venice die op amper 400 meter van onze verblijfplaats gelegen zijn eerst nog even te bezoeken. Natuurlijk niet te vergelijken met het echte Venetië of Brugge of Amsterdam, maar zo'n woningen aan water heeft toch altijd wel iets speciaals (zie foto's). Tegelijk ook de gelegenheid om mijn eerste geocache deze vakantie op te pikken hier. Voordat we naar ons hotel teruggaan passeren we toch ook nog even langs het strand. Toch wel geweldig om die locals op hun fiets met een surfplank onder hun arm naar dat strand te zien rijden. Het was dan ook een mooie dag om te surfen met heel wat wind en toch een lekkere temperatuur voor eind april. Skateboards en inline skates blijven hier trouwens ook nog een echt nuttig vervoermiddel.

En dan onderweg naar Big Bear Lake, een klein hoger gelegen natuurgebied met een meertje en een winters ski-oord zowat 2 uur oostwaarts gelegen waar we rond de middag aankomen in een "houten" motelletje met zicht op het meer. Gezellig, niet te veel luxe, we verblijven hier dan ook maar één nacht. Hoewel we hier kwasi geen buitenlandse toeristen tegenkomen, blijkt het in het dorpje toch erg druk te zijn. Allicht omdat het weekend is en de lokale bevolking toch ook van de eerste echt warme dagen van het jaar wil genieten vermoed ik. We eten hier een lekkere pasta in "The Peppercorn Grille", het (allicht terecht) op Tripadvisor als nr.1 gerate restaurant uit de omgeving. Nadien bezoeken we een kleine zoo waar lokale dieren (grizzly, bruine beer, wolven, coyotes, bergleeuw, arenden, ...) aan het revalideren zouden zijn. 

Nog even langs de "Vons" om wat proviand in te slagen en dan was het de bedoeling dat we even een dutje zouden doen op onze motelkamer van 5pm tot 7pm om daarna nog ergens iets te gaan drinken in het stadje, maar dat was natuurlijk weer buiten onze jetlag gerekend want om 11pm werd ik pas wakker... dus maar lekker lang geslapen...  

Reacties

Karel 23-04-2017 10:09 {{button-43850}}

fijn te lezen,
geniet er maar van.

tot lees, en tot binnenkort

Carl en Patricia

Heid&Jos 23-04-2017 14:21 {{button-43852}}

We zijn benieuwd! Vele groetjes uit Looi
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan