Eerste dagen Yukon

Door Willem, Jenny, Aldert, Martijn en Anna - 01-06-2017 05:22

Zaterdag 27 mei.

Na een goede nachtrust in Hotel van der Valk bij Schiphol een heerlijk ontbijt gehad en om iets voor 9 uur met de bus van van der Valk naar Schiphol vertrokken. Op Schiphol nog gauw een paar wereldstekkers en een verdeeldoos gekocht, lagen klaar in de kamer thuis, maar ja. Toen was het een kwestie van steeds maar in de rij staan, voor het afgeven van de koffers en de boardingpas, voor de paspportcontrole en toen nog voor de security. Al met al waren we daar bijna 2 uur mee zoet. Daarna hoefden wij niet meer zo lang te wachten om aan boord van het vliegtuig te gaan. Tijdens de vlucht een uitstekende verzorging gehad, warme maaltijd, steeds maar drinken en ook nog een warme snack. Het was bijna jammer dat wij na 9 uur in Toronto waren. Aldaar naar pascontrole en op zoek naar het volgende vliegtuig. De koffers hoefden wij niet om te denken, die werden automatisch in het volgende vliegtuig geplaatst. Na ongeveer 2 uur wachten en weer door de security konden wij aan boord van het vliegtuig aar Vencouver. Zes uur later in Vencouver en toen moesten wij ruim drieenhalf uur wachten voor de vlucht naar Whitehorse. Om middernacht plaatselijk tijd, het was toen in Nederland inmiddels zondagmorgen 9 uur, aangekomen in Whitehorse. Toen wachten op de koffers en met de shuttlebus van het hotel naar het hotel. Daar inchecken en naar de kamer en naar bed, inmiddels half 2 geworden. Een dag van ruim 26 uur wakker en daarvan 22 uur gereisd.

 

Zondag 28 mei.

Een korte nacht want ik, Willem, was al om 6 uur wakker, toch maar blijven liggen tot 7 uur. Toen maar gaan douchen en aan het ontbijt. Omstreeks 10 uur werden wij van het hotel opgehaald en naar het verhuurbedrijf van de camper gebracht. Na de administratie en uitleg de camper ingepakt en vervolgens boodschappen gedaan. Wij gingen daarna op bezoek bij Tjitske van der Heide, een oud inwoonster van Wirdum die al 32 jaar in Canada woont waarvan de laatste 17 jaar in Whitehorse. Wij werden daar hartelijk ontvangen en hebben heel wat afgepraat. Ook hebben zij ons nog een rondrit door Whitehorse en omgeving gegeven. Na het avondeten zijn wij naar de eerst camping vertrokken, Kontiki Hotsprings. Tegen 10 uur lagen wij plat.

 

Maandag 29 mei.

Na een iets betere nachtrust vertrokken naar Dawson City. Onderweg heel wat natuurschoon gezien, echter ook wel heel lange stukken wat echt saai rijden was. De wegen waren niet in al te beste conditie. Onderweg een zwarte beer gezien en tevens een paar grondeekhoorns, Verder geen dieren in het wild gezien. Omstreeks zes uur waren wij Dawson City, vervolgens buiten gegeten. Het was trouwens steeds mooi weer, droog, zonnig en warm. Ongeveer 23 graden.

Dinsdag 20 mei.

Vandaag bewolkt en zo nu en dan een buitje. We gaan straks Dawson City bekijken.

 

Reacties

Janita Zandt 01-06-2017 09:00 {{button-44958}}

Moi Willem en Jenny,

Heb ik er toch weer niet aan gedacht jou, Willem, uit te zwaaien. Nadat ik al eerder dacht dat jullie weg waren was jij, Willem, nog gewoon op kantoor. Toen zou het nog een tijdje duren voor jullie vertrokken en nu heb ik het eerste verslag van jullie reis al voor mij.

Ik wens jullie heel erg veel plezier en geniet van deze reis. Ben wel een beetje jaloers......Ik kijk erg uit naar de rest van jullie reisverslag, ik vind het nu al prachtig. Ik wens jullie een fantastische reis toe.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan