Van Dawson City naar Tok

Door Willem, Jenny, Aldert, Martijn en Anna - 01-06-2017 05:48

dinsdag 30 mei

Vandaag de hele dag in Dawson City, de vroeger zeer levendige goudzoekerstad, nu een heel rustig plaatsje met heel veel lege en vervallen panden. Vergane glorie. De dag begon met een hele lichte motregen dus bleven we in de camper te lezen. Rond de middag kwam de zon er door en werd het alsnog een aangename temperatuur. We zijn door het plaatsje gelopen en hebben het Visitors Center bezocht waar wij een film hebben bekeken hoet het leven vroeger was en nu. Vervolgens wat winkeltjes bezocht en wilen wij een oude radarboor bezichtigen. Helaas deze waren zij aan het restaureren en was voor publiek gesloten. Toen naar een oud bankgebouw wat gerestaareerd was, helaas geloten. Dan maar naar het oude postkantoor wat gerestaureerd was, helaas gesloten. Als troost zijn we naar een Liquer Strore gegaan en hebben wat drank ingeslagen, zijn teruggelopen naar de camper en hebben toen maar wat van dat drank opgedronken.

 

 

woensdag 31 mei

Om 9 uur vertrokken naar Alaska via de Top of The World Highway. Helaas stuurde de camper ons de verkeerde kant op. Na een paar kilometer kreeg ik in de gaten dat wij stroomafwaarts reden maar dat wij stroomopwaarts moesten rijden. Een geluk bij een ongeluk was dat wij toen wel een vos met een paar jongen te zien kregen. Moedervos kreeg ik wel op de foto maar de jongen helaas niet. Gedraaid en dezelfde weg terug gereden. Met de gratis ferry de Yukon over en toen de Highway op. Het eerste stuk, ongeveer 20 km, was geasfalteerd doch de verdere 100 km was onverhard. Gelukkig was het droog en zonnig zodat wij een mooie tocht hadden. Veel natuurschoon, heel weinig verkeer maar ook weinig wildlife gezien helaas. Op de hoogste punt van de Highway, de Top of the World even gestopt en een steentje gelegd. Na 500 meter kwam de grensovergang naar Alaska US. Ondanks dat er weinig verkeer was en de ambtenaren blij zouden moeten zijn met elk bezoek werden wij op een norse manier ontvangen en werden de formaliteiten op dezelfde norse wijze afgehandeld. Het eerste plaatsje na de grensovergang is Chicken. Een camping voor campers, een benzinepomp, 2 cafe's en een restaurant. Wij hebben daar op een parkeerplaats een broodje gegeten en zijn doorgereden naar Tok. Onderweg waren een paar goudzoekers in de rivier met hun goudpan op zoek naar goud. Wij hebben even gekeken en een praatje gemaakt. Zij hadden het gele spul nog niet gevonden. Wij staan nu op een mooie RV-park (=camping voor campers) in Tok. Vanwege de slechte Wifi verbidingen lukt het niet om foto's te uploaden, die houden jullie tegoed.

Morgen rijden we naar Fairbanks.

Reacties

Eric 01-06-2017 07:45 {{button-44952}}

Hoi Willem en Jenny,

Leuk om deze verslagen te lezen, mooie natuur als ik het begrijp.
Zo'n drankje op z'n tijd is ook wel lekker, veel plezier nog daar.

Kees en Willy 01-06-2017 08:51 {{button-44957}}

Fijn om iets van jullie te horen. Mooie omgeving zo te zien op de foto's. Wij zien uit naar het volgend verslag. Veel plezier!!

Aldert 01-06-2017 12:14 {{button-44964}}

Hey pap en mam!

Leuk om jullie verhalen zo te lezen! Als ik het zo lees hebben jullie het tot dusver naar de zin en gaat alles goed daar. Jammer dat er zoveel dingen gesloten waren in Dawson City, maar gelukkig hebben jullie nog wel even wat van het vloeibare goud kunnen inslaan. Ik vind de plaatsnamen in Alaska erg leuk gedaan, nog even een KFC bezocht in Chicken? :P

Heel veel plezier nog!

Groetjes Aldert & Anne.

Jacob en Lieneke Reitsma 01-06-2017 16:59 {{button-44970}}

Hallo, leuk om jullie te volgen! Zo te lezen hebben jullie het goed naar de zin! En na deze paar dagen zelfs al een beer gezien! Schitterend. Veel plezier nog en geniet ervan!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan