Van Fairbanks naar Healy

Door Willem, Jenny, Aldert, Martijn en Anna - 04-06-2017 06:53

Zaterdag 3 juni,

Vanmorgen schijnt de zon alweer volop, nog zo'n mooie dag in aantocht. Eerst nog even naar de Safeway voor wat boodschappen en tanken en dan op weg naar Healy. Healy ligt vlakbij Denali National Park, onze volgende bestemming. Onderweg weer mooie landschappen gezien, een paar daarvan op foto vastgelegd. Het was vandaag niet zo ver rijden, ongeveer 170 km. De camping waren wij al voorbij gereden, zo goed stond het aangegeven. Toen maar gekeerd en weer teruggereden. De inschrijving van de camping bleek ook de balie van de benzinepomp en van de winkel te zijn. Na een plaats te hebben besproken voor 3 nachten en betaald te hebben kregen wij te horen dat er op plek zelf geen water was, leiding gebarsten. Toch maar de camper op de plek neer gezet, koffie gemaakt en een broodje gegeten. Na een praatje met de buren te hebben gemaakt, deze adviseerden om het bezoek aan Denali NP te reserveren, geprobeerd om on-line kaarten te bestellen, helaas. Toen maar met de camper naar het park gereden en kaarten gekocht voor zondag 12.15 uur, Een tour van ongeveer 6 uur. Vervolgens naar het Visitor Center gereden en daar een film gezien over het park. Daarna zijn wij naar de kennels gegaan waar de sledehonden in zitten en hebben daar de honden gezien, uitleg gekregen van een Ranger en een demonstratie van de sledehonden gezien. Erg leuk allemaal. De honden waren zo enthousiast dat de begeleiders de honden zodanig vast moesten houden dat de voorpoten van de grond waren anders werden ze door de honden over het terrein heen gesleept, zo sterk zijn de honden. Na de demonstartie zijn wij weer naar de camping gereden waar ze wel met de waterleiding bezig waren maar wij nog geen water op onze plek hadden.

Morgen naar Denali Natinal Park

Reacties

Jacob en Lieneke Reitsma 04-06-2017 09:30 {{button-45078}}

Mooi om zo met jullie mee te reizen naar, voor ons, bekende plekjes. Geniet van jullie excursie door het Denali National Park! Groetjes van ons!

Eric 04-06-2017 10:39 {{button-45084}}

Toch nog zo'n mooie sledehond aan het werk gezien, prachtig hoor. Lijkt mij ook top om dat daar mee te maken , is toch de oorsprong. Zie de foto's graag tegemoet.

Ellen 04-06-2017 12:33 {{button-45089}}

Wat hebben jullie een geluk met het weer daar en wat een prachtige foto's.

Kees en Willy 04-06-2017 12:51 {{button-45091}}

Leuk om weer iets van jullie te lezen. Nu snap ik ook waarom André ( onze overbuurman in Schildwolde) zijn honden altijd zo naar binnen deed. Vond het altijd een beetje zielig voor de honden, maar dat is het dus niet. Veel plezier in het park.

annetveldman@tele2.nl 04-06-2017 19:45 {{button-45116}}

Leuk om jullie verhalen te lezen en wat hebben jullie al veel gezien. Ik blijf jullie (ook) volgen.
Veel plezier verder!!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan