Van donderdag 15 juni tot en met zaterdag 17 juni

Door Willem, Jenny, Aldert, Martijn en Anna - 18-06-2017 07:47

Even weer een update.

Donderdag 15 juni

We rijden vandaag van de Grandview RV bij de Matanuska Glacier naar Tok, inderdaad daar zijn wij al eerder geweest. We gaan ook nog naar dezelfde RV park. Het was een prachtige route met mooie vergezichten, oa van rivieren die steeds van route verschillen, dat kun je zien aan de verschillende lopen die er zijn, het meandert zou je kunnen zeggen. Aantal keren gestopt om foto's te maken. Er is weinig verkeer, af en toe een camper. Na 347 km komen we om 3 uur op het RV Park aan. Het laatste stuk zou je eigenlijk niet van een Highway kunnen spreken, bij ons zou het een B-weg zijn, enorme kuilen en slecht wegdek.

Vrijdag 16 juni

Vandaag rijden wij van Tok richting Haines, we gaan weer een stuk door Canada. Na een paar uur rijden passeren wij, na een stop en enkele vragen te hebben beantwoord, de Canadese grens. Klok weer een uur vooruit. Deze weg is ook slecht te berijden en verderop zijn ze waarschijnlijk met de weg bezig want er komen ons regelmatig enorme trucks (zou er graag een ritje in maken) met 2 enorme kiptrailers er achter tegemoet. Door het vele grind en losse stenen is het voorzichtig rijden. Een tegenligger in een grote pickup dacht er anders over en kwam ons met grote snelheid tegemoet. De stenen knapten onder zijn banden vandaan en 1 ervan knalde tegen onze voorruit, gevolg een behoorlijke ster van zeker 3 cm. Echt balen, gelukkig hadden wij bij het ophalen van de camper nog een extra verzekering afgesloten anders waren wij nu $ 500,00 lichter. Inmiddels is het begonnen te regenen en is het zicht er niet beter op geworden. Wij zijn nog ongeveer 15 kilometer van het door ons beoogde RV park verwijderd als opeens 3 fietsers ons vragen te stoppen. Ze vragen of zij in de beschutting van de camper met ons mee mogen fietsen want een eindje verderop loopt een beer met 2 jongen en zij durven er zonder bescherming niet langs. Natuurlijk doen wij dat en zien inderdaad de beer met jongen. Als wij de fietsers er langs hebben geloodst zet ik de camper in zijn achteruit want daar willen wij natuurlijk wel een foto van. een paar kilometer verder weer een beer en weer stoppen om foto's te maken. Na 388 km zijn we op het RV park en krijgen een mooi plekje aan het meer. Jammer dat het zulk slecht weer is, het uitzicht is namelijk ook niet heel mooi nu. Wij zitten binnen en hebben de kachel er bij aan.

Zaterdag 17 juni

Wij weten nog niet goed waarheen precies maar gaan in ieder geval eerst naar het Visitor Center van Haines Junction. Het weer is opgeknapt en is gelukkig droog. Geen beren of ander Wildlife gezien maar het was wel een leuke route naar Haines Junction. Het bleek dat het ´s nachts gesneeuwd had, er lag wel 5 centimeter sneeuw langs de weg en op de bomen, daar ook maar foto´s van gemaakt natuurlijk. Sneeuw op 17 juni, waar heb je het over. Bij het Visitor Center een film bekeken en een tentoonstelling van voorwerpen die de indianen vroeger gebruikten en maakten. Daar werd er verteld dat het in 2008 ook gesneeuwd had in juni alleen toen was het eerder in de maand. Dit was dus wel iets uitzonderlijk wat wij mee hebben gemaakt. Ook maar even weer getankt en toen naar de plaatselijke bakker en hebben daar een heerlijke bessentaartje met warme chocomel genuttigd. In Haines Junction ook nog een mooie tankwagen combinatie op de foto gezet. Wij hebben besloten om maar door te rijden naar Haines. Dus weer de grens over naar US Alaska. Klok weer uur achteruit. Na een behoorlijk aantal kilometers te hebben gereden zaten wij inmiddels alweer boven de boomgrens en zag ik een wolf de weg oversteken. Gas los, remmen, fototoestel pakken, fototoestel klaarmaken voor gebruik en weg was de wolf, SHIT. Toen maar weer verder richting Haines, de grensformaliteiten weer afgewikkeld en weer op weg. Wij hadden inmiddels besloten om maandag de ferry naar Skagway te nemen en met de camper over te gaan en een andere route te nemen als eerder gepland. Zijn daarom direct doorgereden naar het kantoor van de ferry om te reserveren voor maandag. Toen naar het RV park in Haines en bij aankomst stond de teller weer op 336 km.

Morgen blijven we in Haines.

Reacties

Jan en Titia. 18-06-2017 08:29 {{button-45665}}

Prachtig Willem en Jenny

Nog maar even verder genieten, groeten uit Siddeburen .
🌎 🌟🚐

Sebo en Johanna 18-06-2017 08:36 {{button-45666}}

Hier zonnig en vandaag, om half negen, begint het al behoorlijk warm te worden. Dus geen sneeuw. Best wel lef hebben om op de fiets door zo,n park te gaan. Wel lekker dat je op eigen bent en zelf per dag kunt bekijken welke route het gaat worden. Veel plezier vandaag en fijne vaderdag gewenst. Groetjes

Jacob en Lieneke Reitsma 18-06-2017 09:17 {{button-45668}}

Mooie avonturen allemaal. Leuk, een beer met jongen!!! Geniet er nog maar van. En..... Jenny, in Skagway kun je erg veel sieraden kopen! Groetjes

Cock 18-06-2017 11:01 {{button-45676}}

Weer een leuk verslag. Geniet er verder nog van. Hopen dat je voorruit het houd. Succes. Groeten Cock en wilma.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan