Tips & Tricks

Door Jacco en Louise - 23-07-2017 10:08

We hebben echt een geweldige reis gemaakt en kijken vol enthousiasme er terug op! En willen wat Tips & Tricks delen. 

Tips & Tricks 1 - Waar Boeken?

 

Boeken via Tioga Tours. Nou klinkt dat logisch omdat we op hun website zitten, maar het is echt zo!

Ze maken het een stuk makkelijker voor je. Wij zijn ook van het alles zelf boeken, maar zeker als je voor het eerst een camper huurt blijft dat toch spannend en wil je dat alles goed (verzekering) is. Maar ook hun website is een bron aan informatie! Daar kan geen boek tegen op! Het is makkelijk en overzichtelijk. Wij wilden uiteindelijk toch een ander hotel in Vancouver en dat konden ze helaas niet boeken. Dus stortten ze netjes het geld terug van het eerste hotel en konden zo zelf nog het andere hotel boeken.

 

Tips & Tricks 2  - Campgrounds

 

Probeer zo veel mogelijk de Full Hookups/ophok campings te vermijden. Dit kunnen we echt zeggen na onze reis. De mooiste campgrounds hadden alleen een vuurpit en eventueel stroom. Je kan 2 dagen staan zonder stroom als je rustig om gaat met je apparatuur. (is wel verschillend per camper, maar in onze Cruise Canada 25 FT camper was het goed te doen)

Zie het verschil, ruimte of achteruit ingeparkeerd. (Wij stonden tussen de tentjes want tussen de campers in was nog erger!)

  

 

Tips & Tricks 3 - Visitors Centers

 

Ga altijd even langs een Visitors Center, hier werken zeer vriendelijke en behulpzame mensen die alles weten over de omgeving die je gaat bezoeken. Ze geven tips welke trails/hikes open zijn (dit was voor ons erg handig omdat wij nog vroeg in het jaar waren) maar ook welke de moeite waard zijn en hoe lang je er over loopt en waar je op moet letten. Maar in het visitors center is vaak ook gewoon een leuk winkeltje met souveniertjes waar de opbrengst (gedeeltelijk) terug gaat naar het park. En alsof dat niet genoeg is hebben ze ook altijd gratis wifi en toileten. 

    

 

Tips & Tricks 4 - Apparatuur opladen?

 

Neem een omvormer mee 12v - 230V.

Deze omvormer is aan te sluiten op de 12 V accu van vormt 12 V DC om naar 230 V AC. Op deze manier is overal waar gewenst 230 V apparatuur aan te sluiten! Deze omvormer kan een extra hoge piekspanning geven. De omvormer is ook voorzien van een USB output. Dit is handig voor apparatuur zoals MP3-spelers en digitale cameras. 

Meerdere poorten usb oplader.

Het verwisselen van de adapters gaat heel makkelijk met een handig kliksysteem. De 4 poorts USB wereldstekker geeft maximaal 10W en 2,1A aan stroom en schakelt automatisch terug als er meerdere apparaten worden aangesloten. Bij 2 aangesloten apparaten geeft de lader 5W / 1A en bij 4 aangesloten apparaten 0,5W.

Wij hadden ook een stekkerdoos en een USB-autolader mee.

 

 

Tips & Tricks 5 - Tanken

 

Tanken kan bijna overal, let wel op de borden! 180 KM de volgende benzinepomp! Op de Icefields Parkway is maar 1 tankstation (The crossing), en is niet altijd open. Als bij ons de tank onder de helft stond keken wij even waar de volgende pomp was. En wat de prijs is van de eerst volgende pomp. Want met een camper gaat er makkelijk 200Liter in dus ook al een kleine prijs verschil kan veel uitmaken aan het einde van je reis. Wij hebben uiteindelijk 10x getankt! (ongeveer. 6500 km)

De goedkoopste was in Amerika 2.35$ per gallon omgerekend  2.35$ : 3.78L = 0.62$/0.59€ per liter X 200 Liter = € 118,-               De goedkoopste in Canada was 1.01$ per liter omgerekend 1.01$ / 0.66€ per liter X 200 liter = € 132,-                                            Het duurste tanken is rond Vancouver (island) 1.27$ / 0.87€ X 200 liter = € 174,-

Waar kan je het beste tanken? Check deze website https://www.gasbuddy.com/ en maak printscreens dan weet je in welke buurt je moet zoeken voor goedkopere pompen of als je online bent kijk even op je route vooruit.

    

 

Tips & Tricks 5 - De Camper

 

Wij hadden gekozen voor een 25ft camper van Cruise Canada. We hebben wel gezien dat de Cruise Canada de Basis campers zijn die er rijden. Bij onze camper mankeerde er helaas wel wat dingen. Kastjes die niet dicht bleven en we hadden problemen met het toilet. Dit alles hebben we zelf provisorisch opgelost omdat ze ons niet konden helpen omdat we te ver weg waren. Bij het inleveren van de camper werden we wel netjes gecompenseerd hiervoor (na gesproken te hebben met de manager). 

    

Voor ons was de 25ft een ideale maat, misschien zouden we het ook goed gered hebben met 21ft, maar groter zou ik als koppel niet willen. Deze 25ft is ook goed te doen met 1 kind erbij. Maar 2 kinderen word al wat kraper. Maar dat ligt echt aan je eigen voorkeuren. Onze camper had ook geen uitschuifbare delen (slideouts). Dit was ook zeker niet nodig voor ons. Als ik aan het koken was kon Jacco nog makkelijk achter mij langs lopen. Hier waren wij bang voor dat je geen bewegingsruimte had in de camper maar dit is reuze meegevallen. Ook hadden wij 2 fietsen de gehele reis mee. 1 fiets onder in het luik en 1 fiets  in de camper, dit omdat het een extra hoge en grote fiets was. 

 

Tips & Tricks 6 - Fietsen

 

Wij vonden het heel erg handig om fietsen bij ons te hebben. Deze hebben wij dus ook de 3e dag van de reis gekocht. Je kan al voor 60 dollar een fiets kopen bij Walmart of bij Canadian Tire. Bij de laatste hebben wij onze fietsen gekocht samen met helmen, pomp, gereedschapkit, sloten en reservebanden. Onze fietsen waren wel iets duurder omdat we toch een iets steverige fiets wilde hebben maar ook dit is weer een keuze die ze zelf kunt maken en naar je eigen budget. Je kan ze ook op verschillende plaatsen huren maar voor ons was dit de goedkoopste maar ook beste manier omdat je dan altijd een fiets ter beschikking heb. 

      

Tips & Tricks 7 - Meenemen of Kopen ?

 

  • Wat je niet moet vergeten mee te nemen is natuurlijk je paspoort (ETA/visum), kleding en je camera apparatuur.
  • Wat ik al eerder had aangegeven een omvormer is echt handig! En verschillende oplaad mogelijkheden.
  • Maar wat je ook mee kan nemen is een 2 persoons hoeslaken die wij hier in nederland hebben. Want in Canada kennen ze alleen maar onderlakens en deze gaan er snel vanaf. (Deze tip hadden wij ook gelezen voor dat we op reis gingen) Wij hadden een oud 2 persoons hoeslaken mee en aan het einde van de reis konden we deze gewoon wegggooien.
  • Wij kochten in Walmart/Dollar store plastic borden en bekers. (Jah snap dat het niet mileu vriendelijk is) Maar wel super handig scheelt veel water voor de afwas en kom op minder afwas tijdens je vakantie is toch erg fijn!
  • Bij de dollarstore heb ik ook 2 rollen anti slipmatjes gekocht, dit in alle kastjes gelegen zodat niet alles door de kasten heen en weer schuift. Maar ook op de tafel zodat je daar gewoon je boekjes/pennen kan laten liggen. 
  • Wij hebben het beddengoed en hand/theedoekken gekocht bij Walmart. (Dit omdat ze het vergeten zijn vanuit Cruise Canada) Maar wij zouden dit zeker de volgende keer ook zelf kopen. Wij hadden ook de kitchen kit besteld. Dit was wel aanwezig maar of het het waard is weet ik niet omdat wij alleen 1 pan,1 koekenpan, spatel en opscheplepel gebruikt hebben. Dus dit zou je even moeten uitzoeken wat voor jezelf het makkelijste is, maar ook wil je daarvoor gaan winkelen en daar dus je tijd aan besteden? 

       

Tips & Tricks 8 - Dit mag je niet missen!

Waterton Lakes National Park

Het park stond niet op onze planning maar na vele enthousiaste berichten gelezen te hebben, hebben wij toch de moeite genomen om een stuk om te rijden (de Chief Mountain Border Crossing VS/Canada was nog niet open). Het park zelf is al zeker de moeite waard.

  • In Waterton Lakes National Park gaan de oudste bergen van de Rockies abrupt over in prairielandschap. Honderdduizenden jaren geleden ontstonden de hoge bergen, met daartussen het uitgestrekte Waterton Lake. Er leven onder meer elanden, zwarte beren, muildierherten, dikhoornschapen, buffels, wasberen, coyotes en poema's. In 1932 werd het Canadese Waterton Lakes National Park samengevoegd met het aangrenzende Glacier National Park in Amerika. De nieuwe naam werd Waterton-Glacier International Peace Park. Hiermee wordt de goede band tussen de Verenigde Staten en Canada benadrukt en gevierd. De parken staan sinds 1995 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Bron: Tioga Tours

Maar ook het dorpje van Waterton is de moeite waard! Ze hebben leuke pittoreske winkeltjes en restaurantjes. Maar ook hebben ze een super schattig bioscoopje, het lijkt of je net terug stapt in de tijd!


Fullday trip bij Clearwater Lake Tours

Ook deze excursie was niet geplant en wisten we wisten van niets voor dat we aankwamen bij het Osprey Café. Tijdens deze dag tour (10:00 - 17:00 uur) vaar je over 2 meren: het Clearwater Lake en het Azure Lake. Je vaart ook door een Portage (doorgang) tussen de 2 meren in. Elk meer in zo’n 26 kilometer lang. Aan het einde van Azure Lake, daar ligt het kamp Rainbow Falls. Hier stop verblijf je een paar uur, en kan je hiken naar de Rainbow Fall, met een kano het meer op of gewoon lekker bij het strand vertoeven. 

Op de terugweg kan je nog lopen over the Portage en word je aan de andere kant weer opgehaald. Tijdens het varen word alles uitgelegd en je ziet veel mooie landschappen en aan watervallen geen te kort!

     


Orka's & walvissen spotten bij Eagle Eye Adventures

Wij hebben de 6 Hour Whale Watching Tour gedaan, dit was ook echt super gaaf! Wij hadden nog nooit Orkas in het echt gezien, walvissen hadden we al een paar keer gezien in Zuid-Afrika. Wij gingen dan ook echt voor de Orka's en we hadden geluk! We hebben tijdens deze tour Orka's, zeehonden, zwarte beer en diverse vogels gespot. 

 

Ik ben nog bezig met dit gedeelte! Dus kom snel Terug!

We zouden het leuk vinden als je een berichtje achter laat.

 

   

 

Reacties

Gerresheim 30-07-2017 18:06 {{button-47110}}

Hallo Jacco en Louise,

Heb met interesse jullie belevenissen gelezen; ook de tips en trics, helemaal daar wij begin september een reis gepland hebben staan naar West-Canada met de camper. Toch prettig om vooraf te weten wat de moeite waard is om te doen.

Groet, Willy

Mieke Bosch 12-08-2022 11:02 {{button-65483}}

Hallo Jacco en Louise,
We zijn dan wel inmiddels 5 jaar verder maar omdat ik veel op de site kijk bij Tioga tours,
kwam ik jullie reis verslag tegen. Ik heb het in in keer uitgelezen. Het las als een boek !!!
Geweldig leuk geschreven, fantastische foto’s . En ik lees alles van A tot Z . Veel Ideen hierdoor op gedaan en als kers op de taart “ alle tips en tricks “ Ik wil jullie heel hartelijk hiervoor bedanken !!!
Ook nog naar 5 jaar !!! Wij hopen ook binnenkort zo”n fantastische camper reis te mogen maken.
Hartelijke groeten,
Mieke Bosch

Louise 12-08-2022 14:48 {{button-65491}}

Hi Mieke!

Bedankt! Wat leuk om te lezen!
Wij hebben ondertussen nog 2 mooie camper reizen gemaakt door Europa.
Oktober 2021 de Alpen door!
En afgelopen mei/juni door de Balkan landen! Zeker ook beide aan te raden.

Die foto’s staan op onze instagram pagina
Jacco.Louise in de stories.

Helaas niet een heel uitgebreid verhaal maar wel vele foto’s

Alvast heel veel voor plezier en een fijne vakantie toegewenst!

Groetjes
Louise
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan