Arches National Park

Door Harry & Mirjam - A long time ago

6 april                                                                              gereden: 250 km                                                                     Zon, 22o

Het is lekker wakker worden met een stralend zonnetje naar binnen schijnend. Vandaag is het doel Moab en Arches National Park. Mirjam rijdt de hele weg door weer steeds wisselend landschap en over provinciale wegen, zodat we alle tijd hebben van al dat moois te genieten. Halverwege stoppen we op een parkeerplaats bij Wilson Arche; een gat in de rotswand. De zon staat er pal boven en daardoor lijkt het te schitteren in het landschap. Ik dacht dat deze gaten en bogen alleen in Arches NP voorkwamen, maar hier krijgen we al een voorproefje. Bij Arches aangekomen sluiten we aan in de best al wel lange rij voor de kassa. Maar wij hebben een Nationale Parken Pas, geldig voor alle NP’s, gekocht op marktplaats! We mogen doorrijden en gaan direct door naar het eindpunt van de route door het park. Vandaar uit start een trial naar Landscape Arche. Het is nog steeds prachtig weer; strak blauwe lucht en ruim 20 graden. Dus korte broek, shirtje, jurk met daar onder flinke stappers en op weg. Toch blijken Amerikanen een wat andere blik op de wereld te hebben dan wij, want tijdens de tocht krijgt Mirjam 2 x een compliment over haar jurk. “The first time I see a dress on this trial” zegt een vrouw, die aan de kant zit. “Great”. Nog geen 10 minuten later een soortgelijk compliment! Aan het eind van de trial ligt Landscape Arche. Prachtig, een onvoorstelbare creatie van de natuur. Terug bij de camper overleggen we wat we nog willen zien in dit park, want de weg naar het eindpunt was al een aaneenschakeling van oh’s en ah’s. We doen alleen nog Delicate Arche, het symbool van de staat Utah, aan. Maar dan van een uitkijkpunt en niet via de als moeilijk omschreven trial. De kuiten zijn nog gevoelig van gisteren. Toch moeten we nog een kleine kilometer klimmen om bij het uitkijk punt te komen. Het is weer prachtig, maar valt toch wat tegen omdat je er te ver af bent. Rond een uur of 4 zijn we bij de campground in Moab. We blijven hier 2 nachten; even pas op de plaats. De was moet gedaan, inkopen doen en er blijkt een markt te zijn morgen in Moab. Voor het eerst deze trip eten we buiten.

7 april                                                                              gereden: 20 km                                                               Bewolkt, 15o

De eerste dag, sinds we de camper in ontvangst hebben genomen, dat we niets gepland hebben. Na het wakker worden blijven we dan ook heerlijk in bed liggen de krant lezen. Gisteravond al gezien dat er een prima douche en wc is op de campground. Nadat ik de krant uit heb loop ik er naar toe. Het is bewolkt, maar de temperatuur is prima. Buiten ontbijten en daarna naar de beheerder om nog een nacht bij te boeken. We moeten verplaatsen, wel 50 meter, maar dat is binnen 10 minuten gebeurd.  Stroom afkoppelen, tanks legen, 50 meter rijden, stroom aankoppelen en klaar is kees. Dit plekje is mooier dan de vorige. We zetten de stoeltjes buiten en geven ons over aan het campingleven. ’s Middags gaan we het stadje in. Moab is een stadje geheel gericht op het toerisme. En dan vooral adventure: rafting, hiking, 4-wheel safari. Vooral veel jonge (stoere) mensen. Het lijkt wel wat op het hippie-cultuur van vroeger.

Reacties

Jeannette A long time ago

Net 2 berichten van jullie gelezen 3 tm 7 april met de foto's erbij.............wat prachtig, ben wel jaloers op jullie 🤗, nou ik wacht weer op het volgende verslag.
Groeten van ons

Wilfried A long time ago

Weer heerlijk meegenoten van je mooie verslag en nog mooiere foto,s.
Veel plezier en tot het volgende verslag en foto,s.

Jos en Annemieke A long time ago

Hoi Harry en Mirjam

Wat leuk om jullie verslag te lezen en met al die mooie foto's erbij
Een hele belevenis!!
Veel plezier nog en geniet ervan.

Goeie reis

Groetjes uut Etten
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 28 augustus in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!