Dinsdag 2 mei 2017: Naar Princeton

Door Fer & Anja, USA 2020 - A couple of years ago

Een mooie dag vandaag. In alle opzichten! Waar het water gister nog met bakken naar beneden kwam, hebben we vandaag de hele dag onder een stralend blauwe hemel doorgebracht; en we hebben weer veel gezien / meegemaakt.

Vanaf de camping hebben we eerst Bridal Veil Falls Provincial Park bezocht (bij Chilliwack). Een 64 m hoge, fotogenieke waterval. Het is een korte wandeling (15 minuten) naar het uitkijkplatform bij de waterval. Op de parkeerplaats hebben we nog een bus Chinezen in de camper rondgeleid.

Hope kenden we al van een eerdere trip naar Canada. Dus daar zijn we snel doorheen gereden. Hope is trouwens een typische provinciestad aan de highway, die met zijn houten voorgevels aan de hoofdstraat nog een vleugje ‘Old West’ heeft bewaard.

De Othello Quintette Tunnels net ten noorden van Hope kenden we daarentegen nog niet. De Othello Tunnels liggen net ten noorden van Hope in Coquihalla Canyon Provincial Park. In de 19e eeuw besloot de Canadian Pacific Railway dat er een treinverbinding moest komen door de Kootenay regio naar de kust, de Kettle Valley Trail. Bij Hope moest de treinverbinding over en door een diepe nauwe kloof. Door de Canadian Pacific Railway werden 5 tunnels en 4 bruggen gebouwd over het diepe ravijn. Voor die tijd een gewaagde en uitdagende bouw. In 1914 ging de spoorwegverbinding open en was de bouw van de tunnels en de bruggen compleet.

Ter plekke bleken de tunnels echter afgesloten met een groot hek. Anja achterlatend ben ik net als andere waaghalzen over het hek heen geklommen om vervolgens door de eerste tunnel te lopen. Op de eerste brug kort daarna sta je versteld van de schoonheid van de kloof van de Kettle Valley Trail. De kloof is ontzettend diep en het water gaat er met grote snelheid doorheen. Hier ben ik weer omgedraaid.

Na dit bezoek zijn we via Highway 3 oostwaarts gereden, langs de Hope Slide, een enorme aardverschuiving.  In 1965 maakte een enorme rotsmassa zich los van de Johnson en stortte van de hellingen naar beneden. Onderweg werd een meer gevuld en het water teruggedrongen. Als gevolg daarvan moest de weg 45 m boven het vroegere niveau worden aangelegd.

Vervolgens voert de rit over Highway 3 door Manning Provincial Park. Er ligt op de hellingen nog volop sneeuw. Over de Allison Pass (1341 m) bereik je de enige kruising van het park. Als je linksaf slaat, bereik je na acht kilometer het uitzichtpunt Cascade Lookout. Rechtsaf ga je naar Lightning Lake. Helaas beide nog gesloten in verband met de nog aanwezige sneeuw. Navraag leert dat het een strenge winter is geweest met sneeuw tot in maart. Alles is wat later daarom. De rit is echter prachtig.

Van Manning naar Princeton is een rit van 52 km. Princeton is een voormalig mijndorp aan de Similkameen. In Princeton werd vroeger goud, koper en steenkool gedolven. Princeton is een leuk dorp tussen verschillende provinciale parken. In Princeton eindigt onze rit van vandaag op camping Rivers Edge. Ja, we staan dus aan water recht tegenover het nest van een bald eagle, die ijverig zit te broeden.

TIP. Ga je naar Canada en doe je boodschappen bij een van de grote ketens, schaf een kortingskaart aan! Het kost je niets en het levert aanzienlijke kortingen op. Zo hebben wij vandaag een kaart aangeschaft bij Save on Foods in Hope.

Reacties

Ingel Baaijens A couple of years ago

Leuke spannende verhalen allemaal. Ook dat die chinezen zoveel belangstelling hadden voor de camper. Goeie tip die bonuskaart. Doen de toeristen hier ook bij AH.
Hoe is het eten daar. In de states gingen wij vaak in chinatown eten (lekker, vers, gezellig en goedkoop). Is dat er in de canadese steden ook?
Groetjes en goede reis.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 5 september in Zwolle.
Meld je gratis aan!