Vrijdag 5 mei 2017: Natuurfilm

Door Fer & Anja, USA 2020 - A couple of years ago

Wat we gisteren niet redden, lukt vandaag wel. We overbruggen snel de 40 km naar Nelson. Direct als je Castlegar uitkomt overigens zie je rechts een oude Suspension Bridge uit het begin van de 20e eeuw. De brug is nog aangelegd door de Doukhobors.

In Nelson, een voormalig mijnstadje aan de oevers van een meer, zijn de sporen uit het verleden in uitstekende staat van bewaring. Een groot aantal panden uit de 19e en het begin van de 20e  eeuw  werden gerestaureerd. Met name aan Baker Street staan veel oude panden. Naast dit erfgoed nemen kunst en cultuur een belangrijke plek in de lokale samenleving in. Er is een groot aantal galeries.

Vanuit Nelson volgen we verder Highway 3A East. We volgen de kustlijn van het meer en rijden langs Kokanee Creek Provincial Park met drie kilometer zandstrand. Je kunt er mooi wandelen maar we hebben te maken met slecht weer en (heel) veel regen. Bovendien willen we de ferry vanuit Balfour op tijd halen.

Vanuit Balfour maken we de langste gratis boottocht ter wereld. De vaart over het mooie Kootenay Lake naar Kootenay Bay duurt een half uur. Helaas zit het weer niet mee.

Na de oversteek vervolgen we onze over Highway 3A in zuidelijke richting, langs de oostoever van het meer. Een prachtweg. Het is net alsof je naar een natuurfilm zit te kijken waar je zelf in meedoet. Enkele keren hebben we letterlijk moeten stoppen in verband met herten midden op de weg. Ze stonden de weg te likken, waarschijnlijk het zout wat is achtergebleven na de winter. Bij Boswell zie je rechts van de weg een merkwaardig bouwsel, het Glass House, een huis opgetrokken uit flessen.

Via de Creston Valley, bijgenaamd The Valley of the Swans, een breed vruchtbaar rivierdal met graanvelden en boomgaarden tegen een achtergrond van met sneeuw bedekte bergtoppen, rollen we Creston binnen. We vinden snel een rustige camping.

We spreken af het de komende twee dagen wat rustiger aan te doen met twee korte etappes naar Fort Steele (bezoek Heritage Town) en Radium Hot Springs (om te badderen in de hot springs). Er zijn namelijk twee regenachtige dagen voorspeld met lage bewolking. Maandag, als we echt de Rockies inrijden, keert het zonnige weer terug.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!