Vrijdag 12 mei 2017: Dinosaur Provincial Park

Door De Bruin & Zoon - 14-05-2017 01:04

Vanaf Drumheller nemen we Highway 56 naar het zuiden tot de Trans-Canada Highway. Je rijdt dan . door het land van de Blackfootindianen. Ze wonen in een reservaat rond de plaatsen in verspreid liggende, armoedige huizen. Van de trotse cultuur van deze prairie-indianen is weinig over. De Trans-Canada Highway volgen we richting Brooks waar we afbuigen naar Dinosaur Provincial Park.

Dit opmerkelijke park in het meest spectaculaire deel van de Red Deer Valley is de grootste fossielenvindplaats in de regio. In 1979 werd het door UNESCO op de werelderfgoedlijst geplaatst. Het uitzicht over dit deel van de Badlands is nog indrukwekkender dan bij Drumheller: plotseling duikt het 12 km brede dal van de Red Deer River op en zie je een landschap als uit een andere wereld. Diepe groeven in de rotswanden, steile rotsnaalden en -kegels, horizontale gesteentelagen, die uit klei, zandsteen en ijzerhoudende grond bestaan. Het is een puzzel van pastel-, grijs-, bruin- en groentinten. Kortom een indrukwekkend gezicht. Het Dinosaur Provincial Park is het grootste dinosauruskerkhof ter wereld. Er zijn ongeveer 150 complete skeletten gevonden. Een rondrit van 5 km biedt een overzicht van dit kale maanlandschap (waar het in de zomer 47 graden wordt). Het enige wat er groeit is alsem. Over wandelpaden komen we bij kijkkasten waar de botten van dinosaurussen geëxposeerd zijn zoals ze ontdekt zijn.

Vervolgens trekken we over de prairie weer richting bergen. In Taber vinden we een plekje op de gemeentecamping. Kan ik nog iets melden over Taber: niets, of het moet zijn dat ze een camping hebben.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan