Dinsdag 16 mei 2017: Cowboy Trail

Door Fer & Anja, USA 2020 - A couple of years ago

Vandaag wat meer reistijd, ruim 250 km. Niet zo’n problem, want het is erg regenachtig. Trouwens onderweg krijgen we te horen dat voor morgen sneeuw voorspeld wordt. Doel is via de Cowboy Trail naar Calgary te rijden.

Eerst doen we Pincher Creek aan. Pincher Creek bevindt zich te midden van wat men ook wel de ‘ranching country’ noemt. Er zijn  veel ranches in de omgeving te vinden. Pincher Creek ligt aan de rand van de Rocky Mountains en iets minder dan 60 kilometer ten noorden van Waterton Lakes National Park, waardoor er veel mooie natuur in de omgeving te vinden is. In Pincher Creek brengen we een bezoek brengen aan Kootenai Brown Pioneer Village.

In het Kootenai Brown Pioneer Village, met 16 originele cabins en oude ranchgebouwen, wordt de geschiedenis van het Wilde Westen en de eerste pioniers belicht. Hier staat de blokhut van ‘Kootenai’ Brown, de eerste blanke in de regio rond Waterton Lakes. Een erg leuk musuem met buitengewoon veel voorwerpen uit de tijd van de pioniers.

Bij Lundbreck (vlakbij de afslag naar Highway 22) stort de kolkende Crowsnest River 12 m omlaag in een diepe poel in de lager gelegen canyon. We bekijken de krachtige Lundbreck Falls vanaf het observatieplatform. Je kunt ook afdalen in de kalkstenen kloof voor een kijkje van dichtbij.

Vanaf de Falls kiezen we Highway 22, de Cowboy Trail, in noordelijke richting. Deze prachtige glooiende highway  loopt parallel aan de Canadese Rockies en doorkruist het echte cowboyland. Kleine cowboydorpjes en prachtige ranches sieren deze historische route. Jammer is dat we door het regenachtige weer het contrast van aan de ene kant de besneeuwde bergtoppen van de Rockies en aan de andere kant de uitgestrekte prairie grotendeels missen.

In Longview maken we een korte stop en brengen een bezoek aan de wereldberoemde Longview Jerky Shop. Hier slaan we wat van de heerlijke rundvleessnacks uit Alberta in.

Via Black Diamond en Okotoks, waar we nog de massieve Okotoks Erratic zien, bereiken we de suburbs van Calgary. We vinden een plekje voor twee nachten op camping Mountainview (geen berg te zien dus), een typische stadscamping. Morgen Calgary in. 

PS. Ik weet dat we een paar dagen achterlopen met de foto's. Maar het is wachten op een stabiele internetverbinding ergens. Even geduld dus, maar komen doen ze.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!