Vrijdag 19 mei 2017: Yoho NP

Door Fer & Anja, USA 2020 - A couple of years ago

Mooi weer vandaag. Yoho staat bovenal bekend om haar helderblauwe gletsjermeren en de hoge watervallen. De naam Yoho is overigens afgeleid van een inheemse uiting voor ‘ontzag en verwondering’.

Via Lake Louise rijden we in het oosten het park binnen. We rijden eerst over de Kicking Horse Pass. Deze bergpas ligt op een hoogte van 1.627 meter, op de grens tussen Alberta en British Columbia.

We passeren het Spiral Tunnels Viewpoint. Je ziet hier de treinen de bergen in verdwijnen. Sommige treinen zijn zo lang, dat de locomotief de tunnel alweer uitkomt, terwijl de laatste wagon nog niet eens in de bergen is verdwenen. Vanaf het platform heb je ook uitzicht op de Yoho-vallei en de Yoho-gletsjer.

Bij Field gaan we even bij het bezoekerscentrum langs om te informeren welke campgrounds open zijn. Het zijn er twee, vlak bij elkaar.

Ons doel voor vandaag was Emerald Lake. Maar voordat je daar aankomt, rijd je eerst langs de Natural Bridge. Dit is een imposante steenformatie in de Kicking Horse River. Het stromende water heeft een gat in de rotsen geslepen, waardoor er een brug over het stromende water is gevormd.

Ongeveer twee kilometer van de Natural Bridge ligt Emerald Lake, een van de populairste bestemmingen in het park. Het meeris geliefd vanwege het heldere water met zijn bijzondere kleur (smaragdgroen), het mooie omringende landschap en de wandelpaden. Het meer is volledig ijsvrij. De wandeltocht om het meer is een makkelijke, vlakke tocht, die ongeveer een uur (5,2 km) in beslag neemt. Het is een van de mooiste tochten die je in het park kunt maken. Wij komen niet verder als de lawinehelling, waar de restanten van een recente lawine de doorgang belemmeren.

Overnachten doen we op de Kicking Horse Campground. Prachtig gelegen aan de gelijknamige rivier. Zonder voorzieningen (dus geen elektra en geen wateraansluiting), maar wel met een firepot en veel gratis hout. Morgen de Icefields Parkway.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!