Zondag 21 mei 2017: Jasper, Valley of the Five Lakes

Door Fer & Anja, USA 2020 - A couple of years ago

Weer een prachtige, warme dag. We besluiten te gaan wandelen bij The valley of the five lakes, en als de tijd het toelaat te badderen in de hot springs bij Miette. Direct na vertrek van de camping treffen we langs de kant van de weg een aantal Kariboes.

In Jasper eerst de boodschappen gedaan. Aan de samenvloeiing met de Miette, in de uitgestrekte vallei van de Athabasca, ligt dit grote vakantieoord, omgeven door vele meren en hoge bergen. Het stadje werd genoemd naar Jasper Hawes, een werknemer van de North West Compagnie die omstreeks 1801 een handelspost (Jasper House) stichtte aan Brulé Lake, 35 km ten noorden van het huidige Jasper. In het kielzorg van de pelsjagers die via de Athabasca River en de bergpas reisden, kwamen steeds meer Europeanen naar deze streek. In de jaren 1860 verbleef een groep van 125 goudzoekers, de Overlanders, in de omgeving. Ze waren onderweg naar de goudaders van de Cariboo Mountains. Maar met uitzondering van bergbeklimmers en trappers was er vóór de vroege 20e eeuw weinig bewoning. Het natuurreservaat Jasper Park werd gesticht in 1907, in de nasleep van de aanleg van een spoorlijn over de Yellowhead Pass. In 1911 bereikte de Grand Trunk het park, in 1915 gevolgd door Canadian Northern. Jasper kwam tot ontwikkeling rond een basiskamp voor het spoorwegpersoneel. Door haar ligging aan de kruising van de Yellowhead Highway en de Icefields Parkway is de stad uitgegroeid tot een uitvalsbasis voor het park.

Lekker vroeg starten we met onze wandeling. De wandeling Valley of the Five Lakes is een populaire wandeling net buiten Jasper. Het is een makkelijke wandeling zonder al te veel hoogteverschil. Het eerste gedeelte van de wandeling loopt vlak door het bos. En aan het einde van het bos dalen we af naar een kleine ontzettend leuke valley. Daarna redelijk steil weer omhoog.

Na een aantal heuvels kom je bij de meren uit, eerst Fifth Lake. Het uitzicht op dit groene Fifth Lake is ontzettend mooi. We vervolgen de wandeling naar Fourth Lake, Third Lake en Second Lake. Elk meertje in de Valley of the Five Lakes blijkt adembenemend mooi. Het heldere water, de weerspiegeling van de bomen en de zon in het water, deze wandeling is puur genieten. Na Second Lake lopen we door het bos weer terug naar de parkeerplaats.

We laten het badderen tot de volgende dag zitten en rijden naar Hinton net buiten het park. We staan op een mooie KOA camping. Het heeft ook wel wat weer een nacht stroom, water en WiFi te hebben.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 5 september in Zwolle.
Meld je gratis aan!