Woensdag 24 mei 2017: Wells Gray

Door Fer & Anja, USA 2020 - A couple of years ago

Vannacht heeft het blijkbaar gestormd. We hebben er niets van gemerkt, maar zien onderweg wel de resultaten. Overal omgewaaide bomen, takken op de weg, gebroken telefoonleidingen etc. De bewolking hangt nog laag en het is grijs. Een korte rit vandaag naar Wells Gray Provincial Park. Onderweg zien we een zwarte beer scharrelen in een weiland. Het water in de rivier naast de weg staat erg hoog, op sommige plekken is hij ook overstroomd. Het is smeltwater uit de bergen.

Al vroeg checken we in op camping Dutch Lake in Clearwater om in de middag op het gemak het park in te gaan. De juffrouw van de receptie wist ons echter te melden dat het park gesloten zou zijn in verband met de storm; er moest eerst opgeruimd worden. We besluiten desalniettemin eerst maar eens naar het Visitor Centre te gaan om te vragen wat wel / niet toegankelijk zou zijn. Daar bleek dat alleen de Spahat Falls nog afgesloten waren.

Vanaf Clearwater is het nog 35 km in noordelijke richting rijden tot de ingang van het park. Wells Gray Provincial Park, dat zich uitstrekt over een indrukwekkende canyon en de westelijke helling van de Cariboo Mountains, is een enorm natuurgebied. De bijnaam voor Wells Gray is ‘The Waterfall Park’ en het motto luidt ‘Waterfalls. Wilderness. Wild.’. Er is geen woord van gelogen.

Wij bezoeken deze middag alleen een aantal watervallen. Onze eerste stop is bij de Dawson Falls. Vanaf de parkeerplaats moet je een klein stukje teruglopen. De Dawson Falls zijn niet hoog (slechts 15,2 m), maar wel breed (91,4 m). Een indrukwekkende hoeveelheid water komt hier naar beneden.

Iets verderop liggen de Helmcken Falls. Je kunt ze bekijken vanaf het Helmcken Falls Viewpoint. De Helmcken Falls is veruit de meest indrukwekkende van de ruim 250 watervallen in dit park. De Murtle River stort zich met donderend geraas 141 meter naar beneden.

Op de terugweg proberen we nog of Spahat Falls intussen open is. Nee dus, maar Shaden wel. Bij The Shaden Viewpoint heb je een onvergetelijk uitzicht over de vallei.

Terug op de Campground blijkt deze aardig volgelopen te zijn. We eten in het restaurant. Morgen naar Kelowna.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!