Vrijdag 26 mei 2017: Kelowna

Door Fer & Anja, USA 2020 - A couple of years ago

De avond hebben we bij vrienden doorgebracht. Gezellig en goed om ze weer te spreken. Je wordt dan ook de grote verschillen tussen Canada en Nederland gewaar, met name op het terrein van sociale zekerheid.

De dag hebben we Kelowna en omgeving verkend. Kelowna is fraai gelegen aan de voet van grillige heuvels. De stad werd in 1859 gesticht door de pater Pandosy, een zendeling die de kolonisten stimuleerde om de grond te bebouwen. De provinciale missiepost  van pater Pandosy is er nog steeds. 

Kelowna is met meer dan 100.000 inwoners de grootste plaats in de Okanagan Valley. Motels en moderne winkelcentra flankeren Highway 97, die dwars door de stad loopt. Mooie parken en lange stranden omzomen het meer; op het water varen zeilboten. Kelowna is nog steeds een belangrijk landbouwcentrum, maar het ontwikkelde zich in de afgelopen jaren ook sterk tot een plaats waar de Canadezen zich graag vestigen na hun pensionering. De oudste drijvende brug van Noord-Amerika (ze werd gebouwd in 1958) verbindt Highway 97 met Kelowna.

Downtown is alleraardigst met zijn terrasjes. In de omgeving zijn veel wijnboeren gevestid; de meeste zijn nu nog gesloten.

Morgen rijden we richting Cache Creek, waarschijnlijk de hitte in.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!