Zondag 28 mei 2017: Naar Whistler

Door Fer & Anja, USA 2020 - A couple of years ago

Wederom een warme dag. Al snel na ons vertrek vanaf de ranch komen we bij een breed kalkstenen ravijn, met daarin Marble Canyon Provincial Park. Er zijn drie meren: Crown Lake (met zandstrand), Turquoise Lake (met een mooie waterval) en Pavilion Lake. In Pavilion Lake bevinden zich zeldzame (witte) koraalachtige opeenhopingen van afzettingsgesteente. Enkele hiervan zijn vier meter hoog en wel 11.000 jaar oud. Vanaf de kant zie je ze duidelijk liggen.

Vervolgens volgt een steile afdaling de Fraser Valley in naar Lilloet. Hier heeft de Fraser River een diep dal uitgesleten.

Vanaf Lilloet rijden we de Duffy Lake Road (Highway 99) richting Pemberton, steil klims en afdalingen, bochtig en smal. De camper heeft er geen moeite mee.

Kort voor Pemberton stoppen we bij Joffre Lakes Provincial Park, een verborgen pareltje. Vrijwel nergens zijn gletsjermeren zó toegankelijk. Vanaf de parkeerplaats loop je in slechts vijf minuten naar Lower Joffre Lake. Voor nog mooiere uitzichten op ruige pieken, ijsvelden en ruisende beken moet je verder lopen. Bij het laatste meer schijnt het uitzicht het mooist te zijn. Je staat hier aan de voet van de Matier Glacier, voor een turkooizen bergmeer, met uitzicht op de imposante Joffre Peak (2.721 meter). Voor ons blijft het beperkt tot het Lower Lake en dat was door de nog overvloedig aanwezige sneeuw al best een klus.

We rijden door Pemberton. Pemberton staat bekend als wijnproducent. Vanuit Pemberton is het maar een paar kilometer naar Nairn Falls Provincial Park. De bezienswaardigheid is de Nairn Falls, een dubbele waterval die door een kleine canyon verbonden is met de Green River. Een aangename wandeling brengt ons bij de waterval.

Het laatste stuk naar Whistler is zo afgelegd. We zetten de camper neer op de Riverside Campground. Helaas is er een fire ban in verband met de aanhoudende droogte. Dus geen fikkie stoken vandaag. 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!