Maandag 29 mei 2017: Whistler

Door Fer & Anja, USA 2020 - A couple of years ago

Een stralende dag wederom. En, als we de weerberichten moeten geloven, voorlopig de laatste. Komt dat even goed uit, immers morgen gaan we terug naar Vancouver en woensdag vliegen we terug naar Nederland. Maar eerst nog een dagje Whistler.

We lopen van de campground naar Whistler. Whistler is een bekend skioord dat bezoekers uit heel Noord-Amerika en Europa trekt. In 2010 werden er de Olympische Spelen gehouden. Twee hoge pieken, Whistler Mountain (2.182m) en Blackcomb Mountain (2.284m) kijken neer op het grootste skigebied van Noord-Amerika, met een lang seizoen (van half november tot eind mei), maar liefst negen meter sneeuw per jaar, snelle skiliften en mooie pistes. Ook zomers wordt er geskied; dit is de enige plek in Noord-Amerika waar je op een gletsjer kunt skiën en sneeuwsurfen. Verder kun je hier ‘s zomers mountainbiken. Whistler is een leuk dorp: je kunt je hier goed vermaken, om zomaar wat rond te lopen (genoeg te zien), en gezellig veel terrassen en restaurants.

Uiteraard gaan we ook de berg op. We doen de Peak-to-Peak Gondola, een gondel tussen de twee hoge bergtoppen. Na de eerste kabelbaan Whistler Mountain op kun je de Peak 2 Peak Gondola tussen Whistler Mountain en Blackcomb Mountain nemen. Deze 4,4 km lange kabelbaan heeft de records voor ‘hoogste kabelbaan boven de grond’ en ‘langste aaneen gespannen kabelbaan’ op zijn naam staan. Zittend op een terras in de sneeuw is het uitzicht over de besneeuwde bergtoppen geweldig!

Terug in Whistler eten we bij de Old Spaghetti Factory. Ook al zo’n beetje een traditie aan het worden. Wederom genoten vandaag.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!