Dag 7 Tofino - Hope

Door MIJN - 07-08-2017 05:29

Om 7.30 uur zitten we in de auto op weg naar Nanaimo waar we om 12.45 de ferry naar Tsawwassen hebben gereserveerd. In Tofino is het bewolkt en miezerig, maar als we in de buurt van Port Alberni komen maken de wolken plaats voor een voorzichtig zonnetje. De temperatuur loopt nu ook snel op naar een graad of 28. We stoppen even bij de Walmart voor broodjes en wat fruit. Op de heenweg hebben we de nodige stops gemaakt, dus we rijden nu in 1 keer door naar de ferry terminal. Rond half 12 zijn we bij de ferry terminal in Nanaimo. De boot vertrekt pas om 12.45 uur, dus moeten we nog een uurtje wachten tot de ferry vertrekt. De jongens verbazen zich over een knaloranje Harley Davidson met daarachter een vouwwagen met alleen maar plaatjes van vrouwelijke vormen……

De overtocht duurt ongeveer twee uur. Het zeewater is heerlijk kalm. De zon probeert door de smog heen te schijnen, maar krijgt hiervoor steeds minder de kans. We merken dat de smog door de bosbranden steeds erger wordt en nu ook in Nanaimo merkbaar is. Voor het nieuws zagen we dat de luchtkwaliteit (smog) door de bosbranden te vergelijken is met de smog in Beijing….De luchtkwaliteit verslechterd bij de dag. Laten we hopen dat de ergste bosbranden inmiddels geweest zijn en de lucht snel schoner wordt.

Vanuit Tsawwassen rijden we via Fort Langley naar Hope. In Fort Langley maken we nog een stop bij Fort Langley National Historic Site of Canada. Van 5 -7 augustus zijn hier de “Brigade days” waarbij er een kamp is van Hudson's Bay Company werknemers, Inheemse handelaren, Royal Engineers, Metis trappers en meer. Ze zijn gekleed in kostuums uit de 19e eeuw en vertellen verhalen, maken muziek en laten traditionele vaardigheden zien.  De jongens maken muziek en Noël speelt nog een spelletje “Tic Tac Toe” oftewel boter, kaas en eieren. Het is een leuke tussenstop op weg naar onze slaapplek in Hope. Morgen gaan we verder richting Revelstoke.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan