Dag 13 Banff

Door MIJN - 13-08-2017 05:21

Om kwart voor 8 zitten we in de auto op weg naar Johnston Canyon. We hebben gelezen dat je hier vroeg moet zijn, anders is er geen parkeerplek meer. We rijden via Highway 1a, want hier zou de kans op Wildlife groter moeten zijn…… wij zien alleen eekhoorntjes en vlinders…..Rond 8.30 rijden we de parkeerplaats op en inderdaad we zijn zeker niet de eersten. We trekken de wandelschoenen aan en wandelen in de frisse (7 graden) ochtendgloren naar de Upper Falls. Het is een mooie wandeling van ongeveer 2,6 km one-way bergopwaarts. Het begint al snel druk te worden dus we lopen terug naar de Lower Falls, maar hier is het inmiddels dringen geblazen om  een fotoplekje voor de waterval te vinden. Wij zijn blij dat wij er vroeg waren, want rond 10 uur is het in één lange stoet mensen die naar boven klimmen. We vervolgen onze reis richting Banff. Bij Banff zijn twee meertjes genaamd Vermillion Lakes. Er is een klein steigertje waar we even gaan relaxen met een boek en genieten van het uitzicht.  Na een pauze van een uur is het tijd om Banff te verkennen.

We wandelen eerst naar Banff kasteel waar je een mooi uitzicht hebt op Banff. Vanuit daar lopen we naar de tourist info die ons de nodige informatie geeft  over Cave and Basin National Historic Site. Dit lijkt ons wel wat. De mevrouw van de tourist info geeft aan dat de parkeerplaats inmiddels vol is bij Cave and Basin National Historic Site , maar dat het ongeveer een half uur lopen is. Dat wordt dus wandelen. Cave and Basin National Historic Site blijkt naast een schitterende, maar vooral ook stinkende grot een leuke tentoonstelling te hebben over de aanleg van het treinnetwerk in deze omgeving. Een theatergroepje geeft een voorstelling genaamd Hobo Campfire Singalong. Ze beginnen de act met dat normaal het uitzicht op de omliggende bergen erg mooi is, maar dat deze wegens onderhoud even niet te zien zijn… In Lake Louise hadden we gisteren geen last van de rook van de bosbranden, maar in Banff betrekt het steeds meer door de optrekkende rook van een bosbrand in het Kooteney park.

De Hobo Campfire Singalong show bestaat uit het zingen van oude treinliedjes en het vertellen over hoe vroeger het treinspoor is aangelegd. Ze maken muziek ook o.a. een schoffel die omgebouwd is tot elektrisch gitaar. Na het optreden mogen de jongens zelf ook muziek maken op hun instrumenten. Het is een leuke en leerzame middag. Voor we het weten is de middag alweer voorbij en doen we nog een paar boodschappen in Banff (een stuk voordeliger en een uitgebreider assortiment dan in Lake Louise).   

Het valt ons op dat de lucht door de bosbranden steeds meer het zicht op de bergen ontneemt en ook de lucht van verbrandt hout begint op te duiken. We rijden weer via Highway 1a terug naar Lake Louise, maar ook nu verstopt het wildlife zich voor ons. Oké ik dacht echt wat bruin tussen de bomen te zien, dus wij de auto draaien en nogmaals goed kijken… bleek het een stapel hout te zijn……

We wouden nog een keer bij Moraine Lake kijken, maar ook bij Lake Louise is de lucht niet meer zo helder als gisteren. We gaan lekker terug naar het hotel, zodat de jongens nog even kunnen zwemmen en wij even een boekje kunnen lezen op het balkon.  

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan