Dag 14 Cranbrook

Door MIJN - 14-08-2017 03:38

Rond half 9 zitten we in de auto richting Cranbrook. We rijden via Kooteney Park. Ook hier zijn bosbranden en we zijn gewaarschuwd dat na 14 uur vaak de weg wordt afgesloten ivm te beperkt zicht door de rook. In Kooteney Park merken we al snel dat de meeste parkeerplaatsen zijn afgesloten. We willen graag de wandeling naar de Paint Pots maken, maar bij de ingang van het wandelpad staat ook een bord met “closure”. Jammer, maar gelukkig hebben we Yellowstone nog in het vooruitzicht met vele kleurrijke poelen.

Op naar de Numa Falls. Hier zou je vanaf een brug een mooi uitzicht op een kleine waterval moeten hebben. Bij aankomst op de parkeerplaats zien we dat er weer een bord staat met “closure”, dit keer blijkt de hele brug het begeven te hebben (wij blij dat wij er niet op stonden…. ).  Dan maar doorrijden naar Radium Hot Springs. Midden in Kooteney Park lijkt het of je door een mistbank rijdt die naar barbecue ruikt. Er waagt zich nog een hert op de weg die even rustig om zich heen kijkt. Vlak voor Radium Hot Springs is de rook opgetrokken en is deze ingeruild voor donkere wolken boven dorre grasvelden. De kleuren steken wel mooi tegen elkaar af.

In Invermere halen we lekkere broodjes voor een zondagsbrunch aan de oever van Windermere Lake. De lucht wordt inmiddels wel heel erg donker, dus rijden we verder richting Cranbrook. Als we net in de auto zitten begint het te regenen en daalt de temperatuur van 26 graden naar 16 graden, brr dat is even fris. Bij Wasa Lake gaat Noël nog even pootje baden, maar dat vinden wij wat koud.

Cranbrook zelfs is niet een heel spectaculair dorpje, er zitten aan de doorgaande weg veel hotels, restaurants en een groot shoppingcenter.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan