Dag 20 Yellowstone deel 3

Door MIJN - 21-08-2017 04:59

De nacht is wat minder koud, al helpen de warme sokken, de muts en de fleecedekens ook wel. We gaan vandaag de Noord loop van Yellowstone park rijden. Deze loop staat bekend om zijn Wildlife en vooral bizons. We hebben er speciaal de wekker voor gezet. Maar om 6 uur lagen we nog best lekker. Toch lukt het ons om 6:15 uur in de auto te zitten. De zon is nog niet op en we zien dan ook een prachtige zonsopkomt. De eerste foto’s zijn dus al weer gemaakt. We rijden de berg naar beneden en moeten ineens op de rem, niet voor de laatste keer deze dag. Een jonge coyote loopt zomaar voor onze auto langs en gaat nog even fotogeniek voor ons raam zitten. De volgende foto is er al en het is nog geen eens 7 uur.

We rijden bij Tower Roosevelt eerst richting de Noord- Oost ingang van Yellowstone. Op deze route zou veel Wild Life te zien zijn. Na 10 kilometen hadden we al Bizons, Herten, Ganzen en Pronghorns (een soort Hert)  gespot. Ook stonden we in onze eerste bizon-jam. Deze beesten willen ook wel eens naar een ander weiland, ook al zit daar een weg tussen. We werden in de file ingehaald van links door 2 dikke bizons (schrikmoment 1). We besluiten om maar om te draaien en moeten vol in de ankers omdat er een bizons besluit achter een dikke Amerikaanse truck vandaan te komen (schrikmoment 2). Voordat we weer op de Noord loop zitten parkeren we nog 1 keer om een groep pronghorns te knippen, maar dat was niet zo’n strak plan. De berm lag bijna 30 centimeter lager dan de weg. En de auto was niet zo hoog. Achteruitrijdend kan de Hyundai niet met alle 4 de wielen op de weg blijven (schrikmoment 3, maar dan vooral voor de reeds uitgestapte passagiers).

Door naar Mammoth Hot Springs, Daar bekijken we de Mammoth Hot Springs , via een 1,6 kilometer lang vlonder pad. In Gardiner, waar de Noord ingang van Yellowstone ligt kopen we de boodschappen voor de avond en rijden daarna weer terug het park in op weg naar de Norris Geiser. Er is aangekondigd dat de er op de weg van Mammoth Hot Springs naar Norris Geiser aan de weg wordt gewerkt. Al rijdende vragen wij ons af “welke weg”? Een grindpad heeft meer comfort en aangezien onze Hyundai niet uitgerust is met tractor banden knallen we regelmatig met de bodem van de auto op de “weg” (hopelijk leest Alamo niet mee). In het Norris Basin ligt de grootste geiser van de wereld, namelijk de Steamboat Geyser. Deze geiser blaast de hele dag letterlijk stoom af en kan tussen de 4 dagen en 50 jaar uitbarsten. Niet zo voorspelbaar dus als de Old Faithful. Helaas, of misschien wel gelukkig was het vandaag niet de dag. De geizer kan namelijk 90 meter hoog spuiten en dan is het wandelpad toch wel iets te dicht bij. De terugweg ingezet en net voordat we de campground weer oprijden slaan we nog een North Rim Drive in om 2 mooie watervallen te bekijken aan de Yellowstone Canyon.

De Lower en de Upper Falls zijn via een stijl wandelpad te bereiken, maar we hebben vandaag al teveel gelopen en houden het bij de, wat meer op afstand, scenic ovelook. Op de camping gooien we een pizza op het haardvuur, nog wat diepvries kippenvleugels en een maiskolf. Voor de kinderen hebben we ook een popcorn pannetje gekocht. Deze knalt harder dan het gemiddelde vuurwerkpotje tijdens oud en nieuw. Al met al is Yellowstone een wereldwonder die je een keer gezien en beleefd moet hebben. Met een warme jas, dik fleecekleed en een wollen muts kruipen we moe maar voldaan weer in de slaapzakken.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan