Hit the road, Rick! || New York & Rocky Mountain NP

Door Rick & Inge in de USA - A couple of years ago

Woensdag 31 mei,17:30 lokale tijd, in de camper

Hallo allemaal!

Dit verhaal typ ik terwijl we in onze camper door Wyoming rijden, onderweg naar onze volgende bestemming; Riverton. Maar eerst neem ik jullie nog even mee terug naar New York, want we waren geëindigd na dag 2.

Maandag 29 mei - Memorial Day - begon met een lekker ontbijtje, waarna we de metro namen naar het zuiden van Manhattan. Het was helaas behoorlijk grijs en regenachtig, maar the High Line, een park gebouwd op een voormalige spoorlijn, was alsnog heel leuk om te zien. Na het bezoek aan the High Line zijn we door gelopen naar Chelsea market, een geweldige foodmarket in een voormalige fabriek. Hier hebben we heerlijke Israelische hummus met pitabrood gegeten. Gelukkig was het weer opgeklaard toen we buiten kwamen, en toen hebben we opnieuw de Citibike genomen. Geweldig gevoel om over Broadway te fietsen, helemaal richting de Brooklyn Bridge. Het fietsen over deze prachtige oude brug was een hele ervaring! Al bellend moesten we ons een weg banen tussen de meute toeristen, maar het uitzicht was spectaculair! Een van de hoogtepunten van New York!

's ochtends hadden we online kaarten gekocht voor Top of the Rock, en om 20:00 mochten we dan echt omhoog om de stad en al haar lichtjes in het donker te bewonderen. In schemer was het al prachtig, maar in het donker... Adembenemend. Wat een fantastisch uitzicht! Hier hebben we uiteraard héél veel foto's van; hopelijk lukt het om er een paar online te zetten.

Dit was een geweldige afsluiter van het bezoek aan New York.

Dinsdag werden we om 7:30 door een taxi opgehaald en naar het vliegveld gebracht... Op naar deel 2 van ons Amerikaanse avontuur!

Na een vlucht van ongeveer 4 uur kwamen we om 13:30 aan in Denver. Het tijdsverschil met Nederland is nu 8 uur in plaats van 6.

Op naar Cruise America om onze camper op te halen! Deze bleek met slechts 5000 km op de teller nog gloednieuw. Een compacte camper, maar met alles erop en eraan. We konden vertrekken met onze 'home away from home' voor de komende 3,5 weken!

Onze eerste bestemming was Rocky Mountain National Park (Colorado). Onderweg al een paar elks (wapitiherten) van heel dichtbij gezien, en eenmaal op de camping werden we getrakteerd op een prachtig uitzicht op de besneeuwde bergtoppen. Echt een schitterende plek in de bergen waar we helemaal tot rust zijn gekomen na de hectiek van de stad.

Vanochtend scheen de zon al lekker en was het mooi wakker worden met het uitzicht op de bergen. Onze ervaringen met de Amerikanen zijn trouwens alleen maar heel positief tot zover; iedereen is super vriendelijk en behulpzaam. Gisteravond werden we wel even gewaarschuwd voor de beer die 's nachts over de camping struint :) :)

Van onze Amerikaanse camping buurman Johnny (compleet met cowboyhoed en gun op zak) kreeg ik bij vetrek nog even een "Cowboy Hug". ;)

Voor we verder reden richting Wyoming, zijn we eerst nog over een stuk van de Trail Ridge Road in het Rocky Mountain NP gereden. Een prachtige weg langs bergen, naaldbomen en elks. De weg liep behoorlijk omhoog, zover zelfs dat we nog even in de sneeuw hebben gestaan!

Met nog 6 uur rijden voor de boeg, werd het tijd om te vertrekken. Een weg langs bergen, akkers en hele stukken niemandsland. Riverton is de laatste stop voor Yellowstone NP, waar we 3 nachten zullen blijven.

Het is ongelooflijk dat we pas 5 dagen weg zijn, we hebben nu al zoveel gezien!

We hopen snel weer een update te kunnen schrijven.

Groetjes,

Rick & Inge

Reacties

Vincent A couple of years ago

Wouw! Beer op de camping? Heb je die nog gezien? Klinkt wel gaaf😎. En hoe vet fietsen door New York! Zo benieuwd naar de foto's! (Nu al!) groetjes uit zonnig zeeland!

Lieske A couple of years ago

Die 'cowboy hug' is dat er zo een met "is that a gun in youre pocket or are you just happy to see me"? 😏

Klinkt goed hoor allemaal!! T is net alsof jullie helemaal niet zo ver weg zijn zo!!

Wendelmoet A couple of years ago

Het verhaal wordt steeds mooier! Fijn dat jullie het zo naar de zin hebben. Lekker verder genieten.😎🚙

Marja en Toine A couple of years ago

Weer een mooi verslag Inge, en dat getypt terwijl jullie onderweg zijn met de camper!
En Rick tuft vrolijk verder; hopelijk geen beren op de weg ;)
Al veel beleefd in jullie eerste week; wie weet wat jullie nog te wachten staat.
Ben benieuwd of jullie die Grand Loop Road gereden hebben in Yellowstone NP.
Goede reis morgen naar Grand Teton; In gedachten reizen we met jullie mee door dit mooie land!
xxx uit Oosterhout

Johan A couple of years ago

Fantastisch!!! We kijken al weer uit naar het volgende bericht.

Hans A couple of years ago

Mooie verhalen Inge en Rick! Jullie genieten ervan, dat hoor ik al wel. Veel plezier! Groet

Dirk en Marja A couple of years ago

Van LL hoorden wij van jullie grote avontuur! Geweldig! We volgen jullie en wensen jullie een super mooie reis verder!! Wat een prachtige indrukken doen jullie op..... (behalve de beren op je pad..) We kijken weer uit naar de volgende foto's!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Nieuw! ViaTioga: reizen op maat binnen Europa. Boek nu en gebruik je Coronavoucher.
Bekijk de reizen
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!