05 juni 2017 Calgary

Door Berbstra - A long time ago

Vandaag hebben wij ongeveer 16 km gelopen in deze stad. Vanmorgen naar de Calgary Tower geweest en natuurlijk naar boven. Prachtig uitzicht over de stad. Daarna zijn wij naar Fort Calgary gelopen waar de geschiedenis hier allemaal begon. Beetje kneuterig museumpje maar wel leuk om te zien. Daarna langs de rivier de hope naar het Saddledome gelopen. Hier maken ze zich op voor de jaarlijkse Stampede welke op 7 juli begint en tot 16 juli duurt. Dat gaan wij niet meer halen deze vakantie. Wel prachtig om te zien. Jaarlijks komen er zo'n miljoen toeristen op af die allemaal een cowboy hoed willen kopen. Je raadt het al, overal cowboy hoeden in de verkoop.

Daarna erg moet van het slenteren hier en daar gestopt voor koffie en een lunch. Gewinkeld in de shoppingmalls welke allemaal via glazen overkappingen bereikbaar zijn. Dit ivm de het weer en kou gedurende de rest van het jaar. Zo kun je hoog en droog lopen zonder te bevriezen buiten. Ook nog even een telefoonkaart kopen voor Dirk want de verbindingen werken niet zo goed zoals wij hadden verwacht.

Toen naar hotel terug en ons klaar maken voor morgen. Camper ophalen om 11.00 uur. Ik heb even gebeld met de firma en alles was in orde. Kreeg keurig een bevestigingsmail van het bedrijf. Morgen maar verder loggen en opmaken voor de grote Rocky's. We gaan morgen naar Banff National Park. Dit jaar bestaan ze 150 jaar en zijn gratis!! Daar houden wij Nederlands van, gratis!!

Moe maar voldoen slenteren we straks nog even naar een restaurant om wat te eten.

Tot misschien morgen,

 B&D

Reacties

Je vreemde broer A long time ago

Mooi verslag. Dat je dat volhoudt. Nou hier wisselend onstuimig met windstoten. Gelukkig wonen we niet in een camper. Zal je masr gebeuren.....

Ineke hogenberk A long time ago

Hoe gaat ie en hoe is het weer nu?
Maandag 12 juni , groetjes mama
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar de infodag Breda (presentaties West-Canada & Zuidwest-Amerika) op zondag 12 december
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!