26 juni 2017 Canmore

Door Berbstra - 27-06-2017 15:19

Vandaag moesten we dwars door het Kootenay park heen om via Banff naar. Canmore te rijden. Een prachtige rit waar we veel van verwachten. We besloten om 0700 uur te gaan rijden om misschien toch nog wat meer wildlife te zien.

Dat werd beloond en al snel zak ik een beer in de berm zitten en paardenbloemen eten. Het was een bruine beer. Je mocht absoluut niet stoppen op dat stuk omdat het anders een verkeerschaos wordt. Gezien de tijd deden we dat wel en konden bruintje beer goed bekijken en fotograferen. 

Toen we verder reden was er in het park na ongeveer 30 km een hek langs de snelweg geplaatst. Om de zoveel honderd meter waren onderdoorgangen gemaakt voor de duren. Er werden kennelijk te veel dieren doodgereden vermoeden wij. De hekken waren vrij nieuw. Plotseling zag Dirk een wolf langs het hek in een drafje rennen kennelijk op zoek naar een onderdoorgang. Dirk maakte een aantal foto's van de (mevrouw) Wolf die daarna verdween. Dirk is uitgestapt om te kijken of ze onder de weg doorging maar kon de Wolf niet meer zien. Wel hij honderden muggen op zich lichaam. Fijn die muggen, ik hoefde dus niet uit te stappen.

Geweldig een wolf gezien, dat gebeurt niet vaak en de locale vertelden ons al dat je deze bijna niet te zien krijgt.

Na ongeveer 100 km en nog wat herten verder waren we in Banff. Daar zouden we vrienden van ons ontmoeten die ook in Canada rondzwerven. Zo gezegd en gegaan. Tegen 10.30 een bakkie gedaan en verhalen uitgewisseld. 

Zij gingen vandaag terug naar Calgary om morgen naar huis te vliegen.

Daarna reden wij richting Canmore en toen zag Dirk plotseling weer iets wat op een Wolf leek de weg oversteken. Weer maakte hij foto's . We dachten dat het een wolf was maar twijfelden. Het bleek een coyote te zijn. Prachtig! Die zie je dus ook niet veel live voor je auto rennen.

De jackpot van vandaag met de wilde dieren. Nadat we in Canmore aankwamen zijn we wat gaan winkelen. Een groot wintersportdorp. Daarna naar de camping Wapiti Campground Canmore. Daar wi je eigenlijk als toerist niet staan tussen de snelweg en de treinrails. Voor een bijna laatste dag maakte ons dat niet zoveel uit. De camprgrounds beginnen overvol te raken dus ik was al blij met deze plek.

Morgen terug naar Calcagy en pakken om overmorgen terug te vliegen naar Nederland.

tot morgen

Reacties

Ineke hogenberk 27-06-2017 15:30 {{button-45941}}

Eind goed al goed met al dat wild, gr. Mama

Je vreemde broer 27-06-2017 16:08 {{button-45943}}

Prachtig. Een dag om in te lijsten. En Dirk heeft het overleefd. Zo'n wond in je voet trekt toch het wildlife aan...

Marianne 28-06-2017 08:53 {{button-45953}}

Wat gaat de tijd snel!!! Goeie terugreis. Wij hebben genoten van het lezen van jullie belevenissen.
En natuurlijk prachtige foto's.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan