Geland en Vancouver

Door Hans en Marian - 08-05-2017 14:29

 

Geland en Vancouver

Na een probleemloze vlucht zaterdagmiddag iets voor 14:00 geland in Vancouver. 

Eerst in een hele lange rij voor de douane. Gelukkig geen lastige vragen tijdens 'het gesprek' met de douanier om Canada biinnen te komen. Vanaf het vliegveld de taxi genomen die ons in een half uur naar het Sandman Hotel in de binnenstad bracht. Aardige chauffeur die heel veel wist over NL; dat wij Nederlanders schaatsen langs 6 steden (Elfstedentocht), haring eten en in Den Haag het Vredespaleis staat. 

In het hotel aangekomen eerst opgefrist, na deze lange reis van zo'n 23 uur. In Nederland is het inmiddels nacht en hier pas 15:00 uur. We hebben in een bar/restaurant, op zo'n 10 min lopen van het hotel, een koud biertje en hamburger besteld. Een gezellige ongedwongen sfeer daar, waarbij ieder zijn/haar gang gaat zonder dat men op elkaar let.

Ook nog even het casino bezocht maar om 21:00 uur was de energie toch wel op voor die dag en zijn we naar het Hotel gegaan voor de nachtrust.

Natuurlijk zondagochtend heel vroeg wakker en het toch weten te rekken tot 7.30 uur. De stad ingelopen voor een ontbijtje. Op zondagochtend rennen er al heel wat mensen door de straten van Vancouver: de jaarlijkse halve en hele Marathon is gaande. Zo vroeg in de ochtend staan er nog maar weinig mensen langs het parcours.

Met het OV hebben we ons naar de Capilano Suspension Bridge laten brengen. Een Park in het Regenwoud.Tussen bomen van honderden jaren oud  heeft men daar een wandelpad aangelegd dat druk bezocht wordt. De kabelbrug van zo'n 140 meter lang gaat over het ravijn en schommelt behoorlijk op zo'n 70 m hoogte boven de wild stromende rivier. Niet voor iedereen vanzelfsprekend om hierover heen te lopen. Alles bij elkaar een hele wandeling van zo'n 2 uur. Na afloop koffie gedronken. Het formaat van bekers is 'Amerikaans'. Een kleine koffie daardoor al een heel karwei om op te drinken.

Vervolgens hebben wij Stanley Park bezocht. Ook daar was de Marathon nog gaande en liepen de laatste hardlopers (inmiddels wandelaars) de laatste km's uit. Toch respect voor deze sporters. De totempalen is een soort van verplichting die aan een bezoek aan Vancouver niet mag ontbreken.

Waar het ons wel aan ontbrak was tijd. Er is zoveel te zien in Vancouver dat er keuze's gemaakt moesten worden. Dus hebben we ons in het inmiddels enorm drukke verkeer met het OV en een watertaxi naar Granville Island laten brengen. 

Vanwege het schitterende weer was het enorm druk op Granville Island waar dan ook van alles te doen en te beleven is. Zo is er een overdekte markt, winkels en horeca waaronder een brouwerij. Daar hebben we biertjes geproefd die geserveerd werden in (te) kleine glazen. 

Vanuit Granville Island voor de laatste keer met het OV naar Downtown. Inmiddels is de ergste drukte voorbij en valt het laatste stukje wandelen naar het hotel mee. Alles bij elkaar hebben we veel moois gezien en veel gewandeld.

Wat opvalt is dat Canadezen veel praten,spontaan, zeer vriendelijk en behulpzaam zijn. Ook goed opgevoed want bij de bus vormt zich een 'Engelse rij' bij het instappen en is iedereen geduldig. 

Zaterdag al geïnformeerd bij de verhuurder Canadream over het afhalen van de camper maandag. Dat zou al om 08,30 uur mogelijk zijn. Zondag nogmaals gebeld en men gaf ons 2 opties: 8:30 uur of 15:00 uur. Gekozen voor 8:30 uur. Volgende vraag van de verhuurder was hoe we naar hun locatie kwamen. Wij hadden bedacht met het OV maar dat blijkt op dat vroege tijdstip dus niet mogelijk te zijn. Dus heeft men een taxi besteld die ons maandagochtend om 7:45 uur op komt pikken bij het hotel. Wordt toch weer een rit van minimaal een half uur. Kosten vallen hier mee. Dat ritje gaat ons $ 60 kosten. Dat is omgerekend zo'n 40 euro.

Vanaf maandag begint het avontuur met de camper. We hebber er zin in en kijken uit naar hetgeen we gaan zien. Tot het volgende bericht. 

Groeten van ons. 

 

Reacties

Ruud (H) 08-05-2017 14:39 {{button-44092}}

'k zag t wel, die uil...die zat vast aan een touwtje!... :P Lekkere wildlife daar!

Debbie de geus 08-05-2017 15:00 {{button-44093}}

Weer heerlijk om te lezen!!!

Nel kriek 08-05-2017 16:19 {{button-44094}}

Dat ziet er goed uit als ik naar die foto s kijk dan is het net of ik er bent
Wij hebben het zelfde gedaan het is zo mooi daar
Over de burg zo gaaf en zo eng maar zo super mooi
Heel veel plezier
Hen en nel

Isabella andries 08-05-2017 20:21 {{button-44097}}

Hallo buurtjes,
Leuk om weer te lezen de verhaaltjes,en nog veel
Plezier met jullie rondreis
Doei doei

Opa en oma den Dulk 08-05-2017 20:23 {{button-44098}}

Zo jullie zijn klaar voor de grote reis. Heel veel plezier,en genieten van de mooie natuur

Peet en Mag 08-05-2017 20:48 {{button-44099}}

Geweldig jullie verhaal , moet ff naar de studio lopen 😁 maar dan heb je wat hihi....ik geniet weer met volle teugen.
Veel rij en kijk plezier?
Liefs van ons...xx

Bert@Francis 08-05-2017 21:02 {{button-44100}}

En dat alles op dag 1. Ben benieuwd wat alle andere dagen gaan brengen.
Geniet er van.

Wendy 08-05-2017 22:02 {{button-44101}}

Ziet er goed uit hoor! Alleen die loopbrug denk dat ik die met mijn ogen dicht had gedaan haha. Veel plezier

Sylvia en Ronald 09-05-2017 09:09 {{button-44107}}

Heerlijk om je verhaal te lezen. Die loopbrug is niks voor mij , aangezien ik hoogtevrees heb.
Eindelijk zijn jullie nu klaar voor het grote avontuur.
Veel rijplezier
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan