Vancouver - Manning Park - Kelowna

Door Hans en Marian - 10-05-2017 06:43

Vancouver - Manning Park - Kelowna

 

Maandagochtend waren we allemaal wederom vroeg wakker. Nog steeds last van het tijdverschil / Jetlag. Dus ruim op tijd voor de taxi die ons even voor 08.00 uur kwam oppikken bij het Hotel. De chauffeur was niet zo spraakzaam en beperkte zijn de noodzakelijke info. Geen probleem want hij bracht ons zonder problemen naar de verhuurder van de camper: Canadream. 

We waren de eerste afhalers en er stond een team van ervaren en stagiaires/leerlingen klaar om de gasten te ontvangen. Ieder koppel bestond uit een ervaren kracht en een leerling. De overdracht van de camper duurde daardoor bijna 2 uur! Bij de evaluatie aangegeven dat het voortaan wel wat sneller mag. 

In ieder geval... onze reis is begonnen! 

De camper zag er goed uit en is voorzien van een uitschuifbare achterkant (slaapkamer) en zijkant (eethoek). Daardoor veel ruimte, in ieder geval genoeg voor 4 volwassenen. 

Vanaf het vertrek bij Canadream direct de grote weg op om km's te maken. Onderweg boodschappen gedaan bij Walmart. Een voorraad voor de komende dagen en weken leverde 2 volle winkelkarren op. Vlak voorbij de stad Hope ook getankt voor de 1e keer. Ging gelijk al 115 liter benzine in. Tijdens het tanken nog even onder de camper gekeken of er geen lek in de tank zat. Niet dus. 

Het landschap werd richting Manning Park groener en  groener en uitzicht op bergen met besneeuwde bergtoppen. Weinig verkeer onderweg en ontzettend mooi weer. Tot op heden hebben we veel geluk met het weer. Zon en nog geen druppel regen.

De 1e camping was Sunshine Valley RV Resort. Aardige ontvangst bij de receptie en kampwinkel en gelijk hout gekocht voor ons 1e kampvuur. Dat mag niet ontbreken op een kampeerreis. Zo in het voorseizoen is het nog rustig op deze mooie, goed onderhouden camping en was deze slechts voor 10% bezet. Wel een koude nacht van rond het vriespunt. 

Dinsdagochtend dus wederom redelijk vroeg wakker. In een heerlijke ochtendzon ontbeten en koffie gedronken. Zoals we hadden bedacht zijn we om even voor 10 gaan rijden op weg naar onze 2e bestemming. 

Een mooie rit maar het werd ook een spannende rit. Dat krijg je als TomTom klakkeloos gevolgd wordt en niet ingesteld staat op de 'snelste' maar op de Nederlandse stand: de 'economische' (kortste) afstand. Landelijke smalle wegen die niet voor doorgaand verkeer bedoeld zijn. Even links of rechtsaf slaan om deze route te corrigeren was niet mogelijk. We waren overgeleverd aan zo'n 100 km lastige binnenwegen waar 40 km maximaal haalbaar was. Wel mooi! Maar het duurde allemaal 'wat' langer dan gepland. Gelukkig hebben we geen verplichtingen en blijft het daarnaar ontspannen in de camper. 

Om 17.00 uur aangekomen bij onze bestemming. 2 uur later dan gepland. De locatie van deze kleine camping, met maar 9 plekken, is in een boogaard. Hele vriendelijke ontvangst en een mooie (de laatste) plek. Heel kleinschalig en geen toilet- of douchegebouw. Dat wordt dringen in de camper! We hebben heerlijk gewandeld door de boomgaard en veel kwartels gezien. Over Wildlife gesproken: we hebben enorm veel herten gezien onderweg, een stuk of 30. Ook veel borden met waarschuwingen dat er beren actief zouden zijn maar.... die hebben wij dus niet gezien. Moet nog komen. 

Nu vanavond lekker buiten bij de camper. Het wordt niet zo koud als de afgelopen nacht dus met een vest aan is het goed te doen. Proberen niet te vroeg naar bed te gaan zodat we morgenochtend, woensdag, rond 07.00 wakker worden voor het ontbijt. Morgen gaat de reis verder richting Banff, waar we donderdag arriveren. 

Bedankt voor jullie reacties. Leuk om te weten dat jullie meelezen. Dat maakt het delen alleen maar leuker. Zie ook de foto's.

Reacties

Debbie de geus 10-05-2017 08:58 {{button-44122}}

Mooi verhaal weer. Ach jullie hebben de tijd dus als n reis wat langer duurt maakt dat toch niet uit...heel veel plezier nog!!!

Joan en Wim de Putter 10-05-2017 10:15 {{button-44124}}

Hoi jullie alle vier. Leuk zo mee te mogen leven. We hebben die route ook gereden en zien het helemaal voor ons.
Zo'n eerste reisdag is de spannendste , installeren en rijden met de camper en zo. Goed te horen dat dit allemaal goed is verlopen.
We wensen jullie een fijne fantastische reis en veel beren (op afstand ) op jullie route.
Hartelijke groet, we zien uit naar de volgende blog.

Peet en Mag 10-05-2017 10:51 {{button-44125}}

Weer een leuk verslag hoor ,en net zoals Debbie schreef , jullie hebben de tijd . ☺️Veel plezier vandaag !

Joke Rutgers 10-05-2017 11:46 {{button-44127}}

Zo, eindelijk even achter de pc. Marianne wat een fantastisch verslag en wat een schitterende pics. Ik vind het toch jammer, dat ik niet mee mocht, het is best rolstoeltoegankelijk. Hans heeft een gezellige manier van schrijven, het leest makkelijk weg. Wat zullen jullie mooie plekjes ontdekken en wat een ervaringen en leuke belevenissen zo samen. Wat een gave en prachtige camper, stoer hoor, kleine tank idd. haha. Ik kijk uit naar de volgende verslagen. Geniet van elk moment en van het samen zijn. Ik denk dat jij mij wel over die hangbrug hadden kunnen duwen, toch Marianne..... haha. Heel veel plezier. liefs. Joke xxx Take care

Petra 10-05-2017 13:29 {{button-44130}}

Ziet er goed uit allemaal ! Veel plezier.

Rianne 10-05-2017 13:45 {{button-44131}}

Wat heerlijk om zo met jullie mee te mogen reizen! Erg leuk om de blogs te lezen! Hoop dat het tijdsverschil/jetlag snel verdwenen is. Heel veel plezier verder en tot de volgende blog! :)

Jo 10-05-2017 18:18 {{button-44132}}

Heerlijk voorpret met jullie reisverslag! Wij vertrekken over 1,5 week! Leuk dat jullie de camping in Kelowna aandoen die wij ook gereserveerd hebben! Veel plezier verder!
Groeten, Jolanda Bakker

Nel 10-05-2017 19:42 {{button-44135}}

Hallo mensen wat een fantastische reis hè
Je maakt zoveel mee en je ziet zo veel
Wat een mail van winkel hè zo groot allemaal
Deze reis hebben wij ook gedaan dus het is zo leuk om te lezen en de foto s te bekijken
De grt uit Zoetermeer

Isabella andries 10-05-2017 20:17 {{button-44136}}

Mooie fotoooos!!!! En een gave camper zeg.....veel plezier en lekker genieten Doei doei

Opa en oma den Dulk 10-05-2017 20:24 {{button-44137}}

O,O wat een grote camper daar zou ik niet graag in rijden maar om een beetje ruimte te hebben is ook wel fijn. En als je dan een smalle weg kiest is het extra moeilijk. Heb jij zeker gereden Babette haha mooie foto's en pracht natuur heel veel plezier verder.

Theo en loes 10-05-2017 21:13 {{button-44139}}

Wat een grote camper leuk hoor met z n vieren jullie zullen wel genieten he? Hans we vinden het leuk om je verhalen enz te lezen we genieten mee hoor. Hoop dat jullie lekker slapen deze nacht en morgen weer heerlijk genieten van de mooie reis. En de prachtige natuur. Liefs ons van en tot de volgende blog Theo en Loes

Francis 10-05-2017 22:12 {{button-44140}}

Ben benieuwd of jullie nog beren gaan tegen komen!! In ieder geval nog een fijne mooie reis verder! Groetjes

anneke sebel 10-05-2017 23:11 {{button-44141}}

Hoi Vakantiegangers nou het klinkt allemaal weer heel goed. En wat een leuke en gezellige verslagen weer. Geniet ervan.

Liefs Anneke

anneke sebel 10-05-2017 23:17 {{button-44142}}

En wat een leuke foto s. Echt een hele mooie camper lekker veel ruimte.
En aan je stappen kom je wel . Top.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan