Banff zaterdag 13 mei

Door Hans en Marian - 16-05-2017 07:23

Banff zaterdag 13 mei

Dit is onze 3e en laatste dag in Banff. Het is de afgelopen nacht koud geweest maar met de kachel aan in de camper was het zeer goed te doen. Het sneeuwde 's morgens en het was even boven het vriespunt. Koud dus. Met de bus vanaf de camping naar de gondel. Onderweg een ouder echtpaar ontmoet die spontaan besloten met ons mee te gaan. 

In het stadje Banff overgestapt op een andere lijn. Wel makkelijk met een dagkaart voor het OV. 

De gondel recht naar boven bracht ons 700 meter hoger naar de top van Sulphur Mountain. Niet goedkoop maar het uitzicht was het meer dan waard. De gondel ging tot 2281 meter waarna we vervolgens geklommen zijn naar het oude weerstation. Een pittige wandeling maar zeker de moeite waard. Fantastisch uitzicht over de omliggende bergen en het dal. Onbeschrijfelijk hoe mooi het was. We zijn 2 uur boven geweest om vervolgens weer met de gondel af te dalen. Lopen was ook mogelijk geweest maar niet verantwoord omdat het pad nog niet vrij was van sneeuw en ijs. Het risico om te wandelen naar beneden hebben we dus niet genomen.

Met het OV terug naar Banff. Een drukte op deze zaterdagmiddag met veel (alleen maar denken wij) toeristen die slenterend het stadje verkennen en inkopen doen of de horeca bezoeken. Dat doen wij dus ook. We hadden graag om 5 uur willen eten bij Grizzly Grill maar dat was helaas vol. We kregen toch een tafel buiten onder een afdak aangeboden en omdat dit verwarmd was hebben wij dit natuurlijk gedaan. Onze ober was Billy. Bijzonder aardige kerel met een 'radiostem'. Donker en duidelijk. Even enorm goede bedieningen en het eten was heerlijk. Steaksin allerlei maten en gewichten. Het heeft ons in ieder geval goed gesmaakt en het was zeer gezellig. 

Terug op de camping het vuur weer opgestookt. Een heldere avond en mooi foto's gemaakt van de omliggende bergen met ondergaande zon. Op naar morgen, dan vertrekken we naar Jasper. 

Hans, Marian, Sean en Babette.

Reacties

bjorn gubbels 16-05-2017 22:07 {{button-44278}}

Leuke verhalen, geniet ervan met zijn allen.
Lekker fikkie steken en een rib braden heerlijk ik kreeg spontaan trek na het lezen. :)

Groeten
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan